ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми HIFLY SUPER TRAIL 145/80R10 84N (TL) #205379

DOT’23
EAN: 6953913106410
Летни гуми HIFLY SUPER TRAIL - Лекотоварни Гуми ( 84N )
Сезон летни летни
Товарен индекс 84 до 500 кг
Скоростен индекс N до 140 км/ч.
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ..Наличност: 4 бр.+
79 . 95 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя HIFLY. Една от наложените компании на пазара. Модел SUPER TRAIL можете да поръчате от сайта за гуми ProGumi.Този модел гуми са отбелязани като летни. Ширина на модела е 145. Отбелязаната височина за гумата е 80. Отбелязания диаметър за гумата от производителя е R10. 84 (до 500 кг) е товарния индекс за модела. Тези гуми имат скоростен индекс N (до 140 км/ч.). Онлайн магазин ProGumi предлагаме модел с доставка в рамките на 7-10 дни от Германия. В долната таблица можете да разгледате детайлите. При въпроси можете да се обърнете към нас за допълнителна асистенция.
Характеристики
Производител HIFLY
Модел SUPER TRAIL
Сезон летни гуми за бус
Ширина 145
Височина 80
Диаметър R10
Товарен индекс 84 (до 500 кг)
Скоростен индекс N (до 140 км/ч.)
Индекси TL
Тежест 4.86
Доставка 7-10 дни от Германия

Евро етикет - обозначение

Икономия на гориво *. Икономия в изразходването на гориво

Редица научните изследвания показват, че гумите оказват влияние приблизително 15-20% от разхода на гориво за вашия автомобил. Ако управлявате превозно средство разполагаща с висок клас гуми определено ще имате по-икономични параметри на потребление на гориво.

Енергийно ефективното каране ще намали със сигурност консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Теглото на вашия автомобил и вашият собствен стил на управление на автобола също могат да окажат сериозно влияние. Обърнете внимание, че гумиа с ниско налягане увеличава съпротивлението при въртене на колелата и се отразява много на сцеплението при мокър път. За минимална консумация на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията. Икономията в потреблението на гориво се отбелязва от A до G в цветна скала.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G означава намаление на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при 1000 километра.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при спирането на автомобил между гуми класовете A и G може да бъде до около 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава според стила на шофиране от водача. Например при кола движеща се с приблизително 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е колосална разлика и често се оказва от голямо значение в извънредни ситуации на пътното платно. Сцеплението на гумите с влажната пътна настилка е изключително важно с оглед на безопасността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре автомобила незабавно върху мокро пътно платно.

*. Външен шум

Външен шум На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на автомобил. Ако изберете гуми с добра шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате. Външния шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много клиенти не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е маркиран. Това категоризира гумите по отношение на лимитите на ЕС за ниво на шум.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например когато показателя се увеличи само с 3 dB това ще удвои силата на шума от гумата.

Вижте също: всесезонни гуми цена  нови гуми за мотор  гуми 205 55 r16  гуми 195 65 r15