ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми HIFLY SUPER TRAIL 195/55R10 98N (TL) #167383

DOT’23
EAN: 6953913106304
Летни гуми HIFLY SUPER TRAIL - Лекотоварни Гуми ( 98N )
Сезон летни летни
Товарен индекс 98 до 750 кг
Скоростен индекс N до 140 км/ч.
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ..Наличност: 4 бр.+
93 . 30 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя HIFLY. Моделът SUPER TRAIL може да закупите от магазина ProGumi на атрактивна цена.Тези гуми са отбелязани като летни. Маркираната ширина на гумата за модела е 195. 55 е маркираната височина за гумата. Отбелязания диаметър за гумата от производителя е R10. 98 (до 750 кг) е товарния индекс за модела. Гумите имат скоростен индекс N (до 140 км/ч.), като това ги прави много добри за техния клас. Ние може да направим доставката за 7-10 дни от Германия. Долната таблица показва още детайли за модела.
Характеристики
Производител HIFLY
Модел SUPER TRAIL
Сезон летни гуми за бус
Ширина 195
Височина 55
Диаметър R10
Товарен индекс 98 (до 750 кг)
Скоростен индекс N (до 140 км/ч.)
Индекси TL
Тежест 6.2
Доставка 7-10 дни от Германия

Легенда на символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Потребление на гориво

Изследванията показват, че гумите оказват влияние до 15 процента от разхода на гориво при вашето превозно средство. Ако управлявате превозно средство с висок клас гуми ще имате значително по-икономични стойности на потребление на гориво.

За максимална икономия на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани. Енергийно ефективното (екологично) каране ще намали със сигурност консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Обърнете внимание, че гумиа с ниско налягане увеличава съпротивлението при въртене на колелата и се отразява много на сцеплението на мокра настилка. Теглото на колата и вашият собствен стил на каране също могат да окажат значително влияние.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата между категория A и G може да означава редуциране на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 километра. Икономията в потреблението на гориво е отбелязана в евро еиката със символи от A до G по цветна схема.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при спирането на автомобил между гуми класовете A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава при условията на шофиране и други фактори. Сцеплението на гумите с влажна пътна настилка е изключително важно с оглед на сигурността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре колата бързо върху мокро пътно платно. Например при лек автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и не рядко се оказва от голямо значение при извънредни ситуации.

*. Външен шум

Външен шум Външния шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че доста хора не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е маркиран. Той класифицира гумата по отношение на лимитите на Европейския Съюз за шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Избирайки гуми с по-добра категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Шумът които се генерира при въртене на гумата маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивото на шум. Например когато показателя се увеличи с около 3 dB това ще доведе до удвояване силата на външния шум от гумата.

Популярно при нас: летни гуми цена  зимни гуми  автогуми цени  гуми за мотор цена