ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Heidenau P29 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Heidenau P29 5.9R15 81P (TT) #207874

EAN: 4027694320203
Летни гуми Heidenau P29 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 81P )
Сезон летни летни
Товарен индекс 81 до 462 кг
Скоростен индекс P до 150 км/ч.
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
366 . 62 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от HEIDENAU. Една от популярните компании на пазара. Модел P29 можете да поръчате от онлайн магазин ProGumi на супер цена.Тези гуми са от тип летни и са любим избор при много от нашите клиенти. Ширина за модела е 5.9. Маркираният диаметър за гумата е R15. Разрешеният товарен индекс е 81 (до 462 кг). Скоростният индекс за модела P (до 150 км/ч.). Това е сред най-добрите за този клас гуми. Ние можем да извършим доставка в рамките на 7-10 дни от Германия. В долната таблица можете да разгледате детайлите.
Характеристики
Производител HEIDENAU
Модел P29
Сезон летни гуми
Ширина 5.9
Диаметър R15
Товарен индекс 81 (до 462 кг)
Скоростен индекс P (до 150 км/ч.)
Индекси TT
Доставка 7-10 дни от Германия

Легенда на символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в консумацията на гориво

Изследванията показват, че гумите оказват влияние приблизително 19 процента от разхода на гориво при вашата кола. Ако управлявате кола разполагаща с висок клас гуми със сигурност имате значително по-икономични стойности на потребление на гориво.

Теглото на вашия автомобил и вашият личен стил на управление на автобола също оказват голямо влияние. Ниското налягане при гумите покачва значително съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението при мокър път. Разликата в скалата между стойностите A и G означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 километра.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията на гориво се маркира в евро еиката със символи от A до G в цветна схема.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата в спирачния път между гуми класовете A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според индивидуалния стил на шофиране. За автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-кратък от този на автомобил с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и често се оказва от огромно значение в извънредна ситуация. Сцеплението на гумите с мокър асфалт е много важна характеристика с оглед на сигурността и зависи от възможността на гумата да спре колата колкото се може по-бързо върху мокро пътно платно.

*. Външен шум влияние

Външен шум

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Външния шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето клиенти не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е маркиран на евро етикета. Това категоризира гумите по отношение на лимитите на ЕС за ниво на шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на даден автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-добра шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. Шумът в децибели които се създава при въртене на гумата е отбелязан в долната част на етикета. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивото на шум. Например когато показателя се увеличи само с 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на шума от гумата.

Популярно при нас: нови автомобилни гуми  гуми 195 65 r15  всесезонни гуми цени  зимни гуми