ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Hankook W452 Winter i*cept RS2 2
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Hankook WiNter i*cept RS2 205/65R15 94T (M+S, 3PMSF) #239329

EAN: 8808563405223
Зимни гуми Hankook WiNter i*cept RS2 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 94T )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 94 до 670 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност #Наличност: 4 бр.+
139 . 02 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от HANKOOK. Моделът WINTER I*CEPT RS2 се предлага от ProGumi с атактивна цена.Този модел е подходящ за вас ако търсите да поръчате зимни гуми. Отбелязаната от производителя шириниана на гумата е 205. 65 е отбелязаната от производителя височина на гумата. Маркирания диаметър за гумата от производителя е R15. Максимално допустимия товарен индекс е 94 (до 670 кг). Скоростния индекс е сред най-добрите T (до 190 км/ч.) за този клас гуми. C е отбелязаното сцепление на мокро за модела. Маркираната стойност на гумата свързана с разход на гориво е C. Разглежданите от вас гуми са сравнително тихи за техния клас нивото на шум е 72 dB. Магазин ProGumi можем да извършим доставка в рамките на 2 дни. В таблицата с характеристики за модела можете да разгледате още детйали.
Характеристики
Производител HANKOOK
Модел WINTER I*CEPT RS2
Сезон зимни гуми
Ширина 205
Височина 65
Диаметър R15
Товарен индекс 94 (до 670 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво C
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Индекси M+S, 3PMSF
Тежест 8.79
Доставка 2 дни
евро етикет
C
C
2
72

Легенда на символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в потреблението на гориво

Ако управлявате превозно средство с висок клас гуми със сигурност имате по-икономични стойности на потребление на гориво. Според редица изследвания - на гумите се дължи приблизително 18 процента от разхода на гориво при вашата кола.

Екологичното (енергийно ефективно) каране намалява потреблението на гориво. Теглото на колата и вашият уникален стил на шофиране също оказват голямо влияние. Ниското налягане на гумите покачва доста съпротивлението при въртене на колелата и се отразява много на сцеплението при мокър път. За оптимална икономия на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките.

  • A (зеленo) най-добрата отчетена стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата отчетена стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва при пътническите автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G може да означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег. Икономията на гориво се отбелязва от A до G в цветна схема.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между гуми класовете A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава според индивидуалния стил на шофиране от водача. Сцеплението на гумите на превозното средство с влажна пътна настилка е изключително важна характеристика от гледна точка на сигурността и зависи основно от способността на гумата да спре автомобила бързо върху мокро пътно платно. При лек автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е приблизително с 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е много-голяма разлика и често се оказва от голямо значение в извънредни ситуации на пътното платно.

*. Външен шум

Външен шум

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи част от шума при преминаването на един автомобил. Избирайки гуми с добра категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате. Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като много хора не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е отбелязан на евро етикета. Това маркира гумите по отношение на европейските стандарти за ниво на шум.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивото на шум. Например при увеличение дори и само с 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме също: автомобилни гуми цени  гуми цена  нови зимни гуми  летни гуми цена