ProGumi
  • гуми
  • Джанти
  • автомобили
ProGumi
търсене по размер
Hankook WINTER I'CEPT EVO3X W330A 2
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Hankook WINTER I'CEPT EVO3X W330A #153029 255/50R20 109V (XL)

EAN: 8808563479798 Гуми Hankook
Зимни гуми Hankook WINTER I'CEPT EVO3X W330A - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 109V )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 109 до 1030 кг
Скоростен индекс V до 240 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 6-9 дни от Германия Наличност Наличност: 4 бр.+
498 . 99 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Тази гума е от производителя HANKOOK. Една от познатите фими на пазара. Модел WINTER I'CEPT EVO3X W330A можете да поръчате от ProGumi на добра цена.Гумите са от тип зимни. Отбелязаната от производителя ширина е 255. 50 е маркираната височина за гумата. R20 е маркирания диаметър за гумата от производителя. 109 (до 1030 кг) е допустимия товарен индекс. Скоростния индекс за този модел гуми е V (до 240 км/ч.). Отбелязаното сцепление на мокро за модела гума е със стойност B. C е отбелязаната маркировка свързана с разход на гориво. 73 dB e шума при шофиране, като това е доста добър показател. Магазин ProGumi може да направим доставката в рамките на 6-9 дни от Германия. В таблицата с характеристики за модела можете да разгледате още детйали.
Характеристики
Производител HANKOOK
Модел WINTER I'CEPT EVO3X W330A
Сезон зимни
Ширина 255
Височина 50
Диаметър R20
Товарен индекс 109 (до 1030 кг)
Скоростен индекс V (до 240 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво C
Шум 73 dB
Ниво на шум B
Опции XL-подсилена гума
Индекси XL
Доставка 6-9 дни от Германия
видео клип
евро етикет

Символи в евро етикета

Икономия на гориво *. Потребление на гориво

Ако имате гуми с хубави показатели за раход на гориво ще имате големи икономии в разходите при дългосрочна употреба. Редица научни изследвания показват, че гумите оказват влияние до 19% от разхода на гориво за вашия автомобил.

За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите покачва доста съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението на мокърт път. Теглото на вашия автомобил и вашият личен стил на управление на автобола също оказват сериозно влияние. Екологичното шофиране ще намали потреблението на гориво - съответно и разходитве Ви. Разликата в скалата между стойностите A и G може да означава редуциране на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията в потреблението на гориво се отбелязва от A до G в цветна скала.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между гуми от клас A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен при индивидуалния стил на шофиране и други фактори. Например за лек автомобил движещ се с около 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е с 18 метра по-кратък от този на комплект гуми от клас F. Това е колосална разлика и не рядко се оказва от огромно значение в извънредни ситуации. Сцеплението на гумите с мокра пътна настилка е много важно от гледна точка на безопасността и зависи от възможността на гумата да спре автомобила по възможност незабавно върху мокро пътно платно.

*. Външен шум

Външен шум На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на даден автомобил. Ако изберете гуми с добра шумова категория намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като много клиенти не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е показан. Той маркира гумите по отношение на лимитите на ЕС за ниво на шум.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава отражение върху нивата на шума. Например при увеличение с около 3 dB това удвоява силата на шума от гумата.

Популярно при нас: летни гуми цени  зимни гуми цена  автогуми  гуми за мотор 

Ревюта
Бъди първият оставил следа за този продукт.
Вашата оценка *

Този сайт използва бисквитки

ProGumi