ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Hankook W320A Winter i*cept evo2 SUV 2
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Hankook WiNter i*cept evo2 SUV 255/65R16 109H (SUV, M+S, 3PMSF) #239543

EAN: 8808563429212
Зимни гуми Hankook WiNter i*cept evo2 SUV - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 109H )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 109 до 1030 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност #Наличност: 2 бр.
200 . 35 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя HANKOOK. Моделът WINTER I*CEPT EVO2 SUV се предлага от онлайн магазина за гуми ProGumi.Характеристиката Сезон на гумите е класифицирана като зимни. Маркираната ширина на гумата за модела е 255. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 65. Маркирания диаметър за гумата от производителя е R16. Допустимия товарен индекс е 109 (до 1030 кг). Скоростния индекс е сред най-добрите H (до 210 км/ч.) за този клас гуми. Гумата има сцепление на мокро със стойност C. D е отбелязаната маркировка свързана с разход на гориво. Разглеждания от вас моделе доста тих при шофиране нивото на шум е 73 dB. Ние от ProGumi можем да осигурим този модел в рамките на 2 дни.
Характеристики
Производител HANKOOK
Модел WINTER I*CEPT EVO2 SUV
Сезон зимни гуми
Ширина 255
Височина 65
Диаметър R16
Товарен индекс 109 (до 1030 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 73 dB
Ниво на шум B
Индекси SUV, M+S, 3PMSF
Тежест 14.02
Доставка 2 дни
евро етикет
D
C
2
73

Евро етикет - символи

Икономия на гориво *. Икономия в консумацията на гориво

Ако управлявате превозно средство с висок клас гуми ще имате значително по-икономични параметри на потребление на гориво. Редица научни изследвания показват, че гумите оказват влияние до 15-20 процента от консумацията на гориво за вашето превозно средство.

За оптимално потребление на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани. Енергийно ефективното (екологично) шофиране намалява разхода на гориво. Ниското налягане при гумите покачва доста съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението при мокър път. Теглото на колата и вашият собствен стил на управление на автобола също могат да окажат голямо влияние. Икономията на гориво се оценява от A до G по цветна схема.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G може да означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между гуми класовете A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според стила на шофиране. Например за кола движеща се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е до 18 метра по-кратък от този на автомобил с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и може да се окаже от огромно значение при извънредна ситуация. Сцеплението на гумите на автомобила с влажната пътна настилка е много важно с оглед на безопасността и зависи най-вече от способността на гумата да спре автомобила по възможност незабавно върху мокро пътно платно.

*. Влияние на външен шум

Външен шум

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-висока шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате. Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като много клиенти не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е показан. Той категоризира гумата по отношение на стандартите на ЕС за ниво на шум.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Шумът в децибели които се създава при въртене на гумата е отбелязан в долната част на етикета. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивото на шум. Например когато показателя се увеличи с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на външния шум от гумата.

Вижте също: магазини за гуми  205 55r16  автогуми