ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми HANKOOK W462B I*CEPT RS3 RFT 205/45R17 88V (TL, XL, FSL, RFT, MFS, M+S) #249781

EAN: 8808563565934
Зимни гуми HANKOOK W462B I*CEPT RS3 RFT - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 88V )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 88 до 560 кг
Скоростен индекс V до 240 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
Runflat Runflat
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 6-10 дни от Германия Наличност `Наличност: 0 бр.
266 . 02 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от HANKOOK. Една от познатите фими на пазара. Моделът WINTER I*CEPT RS3 W462B HRS може да закупите от онлайн магазина ProGumi.Този модел гуми са класифицирани от вид зимни. Маркираната ширина за модела е 205. Отбелязаната височина за гумата е 45. Отбелязания диаметър за гумата е R17. Допустимия товарен индекс е 88 (до 560 кг). Скоростния индекс за този модел гуми е V (до 240 км/ч.). Сцеплението на мокро за модела е D. Относно разхода на гориво, маркировката от производителя е D. Разглежданата от вас гума е сравнително тиха , като нивото на шум е 72 dB. Ние от ProGumi предлагаме модел с доставка в рамките на 6-10 дни от Германия. В долната таблица можете да разгледате детайлите. При въпроси можете да се обърнете към нас за допълнителна асистенция.
Характеристики
Производител HANKOOK
Модел WINTER I*CEPT RS3 W462B HRS
Сезон зимни гуми
Ширина 205
Височина 45
Диаметър R17
Товарен индекс 88 (до 560 кг)
Скоростен индекс V (до 240 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво D
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Опции С борд, XL-подсилена гума, Runflat
Индекси TL, XL, FSL, RFT, MFS, M+S
Тежест 9.6
Доставка 6-10 дни от Германия
евро етикет

Какво означават символите

Икономия на гориво *. Разход на гориво

Ако управлявате превозно средство разполагаща с висок клас гуми със сигурност имате значително по-икономични стойности на потребление на гориво. Гумите оказват около 20% от разхода на гориво при вашето превозно средство.

Теглото на вашия автомобил и вашият личен стил на управление на автобола също оказват значително влияние. Енергийно ефективното (екологично) шофиране ще намали със сигурност потреблението на гориво. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличава съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението при мокра настилка. За минимална консумация на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани. Разликата в графиката между стойностите A и G може да означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията в потреблението на гориво се оценява в евро еиката със символи от A до G в цветна схема.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата при внезапно спиране между клас A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен при индивидуалния стил на шофиране и други фактори. Сцеплението на гумите с мокър асфалт е много важна характеристика с оглед на сигурността и зависи най-вече от способността на гумата да спре превозното средство бързо върху мокро пътно платно. Например при лек автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-малък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е колосална разлика и не рядко се оказва от огромно значение в извънредни ситуации на пътното платно.

*. Външен шум влияние

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Ако изберете гуми с добра шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате. Външния шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста хора не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е маркиран. Той маркира гумата по отношение на лимитите на ЕС за ниво на шум.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивото на шум. Например увеличение само с 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме Ви също: зимни гуми цени  нови летни гуми  автогуми цена