ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми HANKOOK W320C I*CEPT EVO2 RFT 255/55R18 109V (TL, XL, RFT, FP, SUV, M+S, 3PMSF) #248045

EAN: 8808563407463
Зимни гуми HANKOOK W320C I*CEPT EVO2 RFT - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 109V )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 109 до 1030 кг
Скоростен индекс V до 240 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
Runflat Runflat
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 6-10 дни от Германия Наличност `Наличност: 0 бр.
334 . 67 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителя на този модел гуми е HANKOOK. Една от популярните конмании на пазара. Модел W320CXLRFT можете да поръчате от онлайн магазин за гуми ProGumi на супер цена.Този модел може да е правилния избор ако търсите да закупите зимни гуми. Маркираната ширина за модела е 255. 55 е маркираната височина за гумата от производителя. R18 е маркирания диаметър за гумата от производителя. Допустимия товарен индекс е 109 (до 1030 кг). Ако се интересувате относно скоростния индекс на модела - той е V (до 240 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро D. Маркировката за разходът на гориво е D. Разглежданите от вас гуми са с добри показатели за шум нивото на шум е 73 dB. Ние можем да извършим доставка в рамките на 6-10 дни от Германия.
Характеристики
Производител HANKOOK
Модел W320C I*CEPT EVO2 RFT
Сезон зимни гуми
Ширина 255
Височина 55
Диаметър R18
Товарен индекс 109 (до 1030 кг)
Скоростен индекс V (до 240 км/ч.)
Сцепление на мокро D
Разход на гориво D
Шум 73 dB
Ниво на шум B
Опции С борд, XL-подсилена гума, Runflat
Индекси TL, XL, RFT, FP, SUV, M+S, 3PMSF
Тежест 18.951
Доставка 6-10 дни от Германия
евро етикет

Какво означават символите

Икономия на гориво *. Икономия в горивото

Когато притежавате гуми с хубави показатели за раход на гориво ще имате големи икономии в разходите при дългосрочна употреба. Много научните изследвания показват, че на гумите се дължи около 20 процента от консумацията на гориво при вашето превозно средство.

За минимална консумация на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Екологичното (енергийно ефективно) каране може значително да намали разхода на гориво - съответно и разходитве Ви. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличава сериозно съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението на мокърт път. Теглото на превозното средство и вашият личен стил на каране също оказват значително влияние. Икономията в потреблението на гориво е отбелязана в евро еиката със символи от A до G в цветна скала.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в графиката между категория A и G може да означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между гуми клас A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава при индивидуалния стил на шофиране. Сцеплението с мокра пътна настилка е изключително важно с оглед на сигурността и зависи от способността на гумата да спре превозното средство бързо върху мокрото пътно платно. При лек автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е приблизително с 18 метра по-къс от този на автомобил с гуми клас F. Това е колосална разлика и често се оказва от огромно значение при извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум

Външен шум Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че повечето хора не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е отбелязан. Той маркира гумата по отношение на стандартите на Европейския Съюз за ниво на шум.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Ако изберете гуми с добра шумова категория намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C Шумът в децибели които се създава при въртене на гумата е отбелязан в долната част на етикета. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивата на шума. Например когато показателя се увеличи дори и само с 3 dB това удвоява силата на външния шум от гумата.

Популярно в магазина: гуми за мотор  гуми  205 55 r16  автогуми 

Този сайт използва бисквитки