ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Hankook Ventus S1 evo3 K127A SUV 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Hankook Ventus S1 evo3 K127A SUV 285/40R21 109(Y) (XL, N0, FP, S1, SUV) #82025

EAN: 8808563409092
Летни гуми Hankook Ventus S1 evo3 K127A SUV - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 109(Y) )
Сезон летни летни
Товарен индекс 109 до 1030 кг
Скоростен индекс (Y)
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
516 . 40 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от HANKOOK. Любима марка на редица наши клиенти. Моделът VENTUS S1 EVO3 K127A SUV може да закупите от сайта за гуми ProGumi на промоционална цена.Тези гуми са от тип летни и са популярен избор при много от нашите клиенти. Отбелязаната от производителя ширина на гумата е 285. 40 е отбелязаната височина за гумата. R21 е маркираният диаметър за гумата от производителя. 109 (до 1030 кг) е разрешеният товарен индекс. Ако се интересувате относно скоростния индекс на модела - той е Y (до 300 км/ч.). Сцеплението на мокро за гумата е със стойност A. C е маркировката за разход на гориво. Тази гума е доста тиха при шофиране , като нивото на шум е 74 dB. Ние предлагаме модел с доставка за 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Производител HANKOOK
Модел VENTUS S1 EVO3 K127A SUV
Сезон летни гуми
Ширина 285
Височина 40
Диаметър R21
Товарен индекс 109 (до 1030 кг)
Скоростен индекс (Y)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво C
Шум 74 dB
Ниво на шум B
Опции С борд, XL-подсилена гума
Индекси XL, N0, FP, S1, SUV
Доставка 7-10 дни от Германия
видео клип
евро етикет
C
A
2
74

Символи в евро етикета

Икономия на гориво *. Консумацията на гориво

Ако закупите гуми с добри показатели за раход на гориво ще имате големи икономии в разходите при дългосрочна употреба. Гумите оказват около 20% от консумацията на гориво при вашата кола.

За оптимална икономия на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията. Ниското налягане при гумите покачва значително съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението при мокър път. Теглото на превозното средство и вашият личен стил на шофиране също могат да окажат сериозно влияние. Енергийно ефективното (екологично) шофиране ще намали разхода на гориво.

  • A (зеленo) най-добрата отчетена стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата отчетена стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва при пътническите автомобили

Разликата в графиката между стойностите A и G може да означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег. Икономията в консумацията на гориво се отбелязва в евро еиката със символи от A до G по цветна схема.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при внезапно спиране между класовете A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен при индивидуалния стил на шофиране. Сцеплението на гумите на автомобила с мокър асфалт е изключително важно от гледна точка на сигурността и зависи от възможността на гумата да спре превозното средство бързо върху влажния асфалт. За превозно средство движещо се с около 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е до 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и често се оказва от огромно значение при извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум влияние

Външен шум На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирайки гуми с добра категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Външния шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е показан в евро етикета. Той маркира гумите по отношение на европейските лимити за ниво на шум.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Шумът в децибели които се създава при въртене на гумата е отбелязан в долната част на етикета. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава отражение върху нивото на шум. Например увеличение с около 3 dB това ще удвои силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме Ви също: гуми за мотори цена  гуми цени  205 55 r16  нови автогуми