ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Hankook Ventus S1 evo2 K117 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Hankook Ventus S1 evo2 K117 235/40R19 96Y (XL, S1) #64722

EAN: 8808563337111
Летни гуми Hankook Ventus S1 evo2 K117 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 96Y )
Сезон летни летни
Товарен индекс 96 до 710 кг
Скоростен индекс Y до 300 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
612 . 57 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание HANKOOK е фирмата произвела тази гума. Една от познатите фирми на пазара. Моделът VENTUS S1 EVO2 K117 може да закупите от магазина ProGumi на атрактивна цена. Обозначението Сезон на гумите е отбелязано от производителя като летни. Отбелязаната от производителя ширина на гумата е 235. Отбелязаната височина за гумата е 40. R19 е маркираният диаметър за гумата от производителя. Товарен индекс - 96 (до 710 кг). Ако се интересувате относно скоростния индекс на модела - той е Y (до 300 км/ч.). A е индексът за сцепление на мокро за гумата. E е отбелязаната маркировка свързана с разход на гориво. 71 dB e шума при шофиране, като това е доста добър показател. Ние от ProGumi можем да извършим доставка за 7-10 дни от Германия. В долната таблица може да разгледате детайлите. При въпроси може да се обърнете към нас за допълнителна помощ.
Характеристики
Производител HANKOOK
Модел VENTUS S1 EVO2 K117
Сезон летни гуми
Ширина 235
Височина 40
Диаметър R19
Товарен индекс 96 (до 710 кг)
Скоростен индекс Y (до 300 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво E
Шум 71 dB
Ниво на шум B
Опции XL-подсилена гума
Индекси XL, S1
Доставка 7-10 дни от Германия
видео клип
евро етикет
E
A
2
71

Символи в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в горивото

Научните изследвания показват, че на гумите се дължи до 16% от консумацията на гориво за вашия автомобил. Ако управлявате кола разполагаща с висок клас гуми със сигурност имате далеч по-икономични параметри на потребление на гориво.

За минимална консумация на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани. Енергийно ефективното (екологично) каране намалява консумацията на гориво. Ниското налягане при гумите покачва значително съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението при мокра настилка. Теглото на вашия автомобил и вашият личен стил на каране също могат да окажат голямо влияние. Икономията в потреблението на гориво се отбелязва в евро еиката със символи от A до G по цветна скала.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата между категория A и G може да означава намаление на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при внезапно спиране между гуми клас A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен при условията на шофиране. Сцеплението с мокра пътна настилка е много важно за всеки шофьор с оглед на сигурността и зависи най-вече от способността на гумата да спре колата по възможност незабавно върху мокро пътно платно. За автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е до 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е огромна разлика и не рядко се оказва от огромно значение при извънредни ситуации на пътното платно.

*. Влияние на външен шум

Външен шум На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на даден автомобил. Ако изберете гуми с по-висока шумова категория намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате. Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като доста клиенти не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е показан в евро етикета. Той категоризира гумата по отношение на лимитите на Европейския Съюз за шум.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава голямо отражение върху нивото на шум. Например при увеличение с 3 dB това удвоява силата на външния шум от гумата.

Вижте също: гуми за мотор цена  гуми цени  205 55r16  нови автомобилни гуми