ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Hankook Ventus Prime4 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Hankook Ventus Prime4 225/55R18 98V (TL, FP) #275562

EAN: 8808563556765
Летни гуми Hankook Ventus Prime4 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 98V )
Сезон летни летни
Товарен индекс 98 до 750 кг
Скоростен индекс V до 240 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност #Наличност: 4 бр.+
241 . 24 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителят на този модел гуми е HANKOOK. Една от популярните компании на пазара. Модел VENTUS PRIME4 можете да поръчате от магазин ProGumi.Тези гуми са от тип летни и са предпочитан избор при много от нашите клиенти. Отбелязаната от производителя ширина е 225. Маркираната височина за гумата от производителя е 55. Маркираният диаметър за гумата от производителя е R18. Максимално допустимият товарен индекс е 98 (до 750 кг). Разглежданите от вас гуми имат скоростен индекс V (до 240 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро A. Относно разхода на гориво, производителят е отбелязал стойност B. Разглежданият от вас моделe с добри показатели за шум при шофиране отбелязаното ниво на шум е 69 dB. Магазин ProGumi може да направим доставката в рамките на 2 дни. В долната таблица можете да разгледате детайлите за модела, като при допълнителни въпроси може да се свържете с наш служител за съдействие при избора.
Характеристики
Производител HANKOOK
Модел VENTUS PRIME4
Сезон летни гуми
Ширина 225
Височина 55
Диаметър R18
Товарен индекс 98 (до 750 кг)
Скоростен индекс V (до 240 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво B
Шум 69 dB
Ниво на шум B
Опции С борд
Индекси TL, FP
Тежест 11.4
Доставка 2 дни
евро етикет
B
A
2
69

Какво означават символите

Икономия на гориво *. Потребление на гориво

Редица изследвания показват, че гумите оказват влияние около 18-20% от консумацията на гориво при вашата кола. Ако управлявате автомобил с висок клас гуми може да имате далеч по-икономични параметри на потребление на гориво.

Теглото на колата и вашият собствен стил на каране също могат да окажат голямо влияние. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите покачват доста съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението на мокърт път.

  • A (зеленo) най-добрата отчетена стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата отчетена стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва при пътническите автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G може да означава редуциране на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при 1000 километра. Икономията в консумацията на гориво се отбелязва в евро етикета със символи от A до G в цветна скала.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между от клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато се измерва по изпитани методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава според стила на шофиране. За кола движеща се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-малък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е огромна разлика и не рядко се оказва от огромно значение в извънредни ситуации. Сцеплението на гумите с мокър асфалт е изключително важно за всеки шофьор от гледна точка на сигурността и зависи от способността на гумата да спре автомобила възможно най-бързо върху влажния асфалт.

*. Външен шум

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-добра категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Външният шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето клиенти не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е отбелязан на евро етикета. Това категоризира гумите по отношение на лимитите на Европейския Съюз за ниво на шум.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. В долният край е показа стойност в децибели, която показва произведения при въртене шум на гумата. Гумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивото на шум. Например увеличение дори и само с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на шума от гумата.

Препоръчваме Ви също: гуми за мотори цена  гуми онлайн  205 55r16  автогуми 

Този сайт използва бисквитки