ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Hankook K125 Ventus Prime3 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Hankook Ventus Prime3 185/55R15 82H (TL, FP) #141548

EAN: 8808563413921
Летни гуми Hankook Ventus Prime3 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 82H )
Сезон летни летни
Товарен индекс 82 до 475 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност #Наличност: 4 бр.+
156 . 40 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание HANKOOK е комманията производител на тази гума. Модел VENTUS PRIME3 можете да поръчате от магазин ProGumi за отбелязаната цена.Тези гуми са отбелязани от вид летни. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 185. 55 е отбелязаната от производителя височина на гумата. R15 е отбелязания диаметър за гумата. Максимално допустимия товарен индекс е 82 (до 475 кг). Гумите имат скоростен индекс H (до 210 км/ч.), като това ги прави много добри за техния клас. B е индекса за сцепление на мокро за гумата. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е C. Тази гума e с добри показатели за шум при шофиране нивото на шум е 70 dB. Ние от ProGumi може да направим доставката в рамките на 2 дни.
Характеристики
Производител HANKOOK
Модел VENTUS PRIME3
Сезон летни гуми
Ширина 185
Височина 55
Диаметър R15
Товарен индекс 82 (до 475 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво C
Шум 70 dB
Ниво на шум B
Опции С борд
Индекси TL, FP
Тежест 7.073
Доставка 2 дни
евро етикет
C
B
2
70

Обозначения в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в консумацията на гориво

Редица изследвания показват, че гумите оказват влияние около 15 процента от разхода на гориво при вашия автомобил. Когато имате гуми с висока категотия за разход на гориво ще имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво и по-малко емисии на CO2.

За оптимална икономия на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Ниското налягане на гумите увеличава сериозно съпротивлението при въртене на колелата и се отразява много на сцеплението на мокра настилка. Теглото на колата и вашият уникален стил на шофиране също оказват значително влияние. Енергийно ефективното (екологично) шофиране ще намали консумацията на гориво. Разликата между стойностите A и G означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при 1000 км. пробег.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията в потреблението на гориво е маркирана в евро еиката със символи от A до G по цветна схема.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на автомобила с влажна пътна настилка е изключително важно с оглед на сигурността и зависи от способността на гумата да спре автомобила колкото се може по-бързо върху мокрия асфалт. Разликата между гуми клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен при условията на шофиране. За автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A може да е с 18 метра по-малък от този на комплект гуми от клас F. Това е колосална разлика и може да се окаже от голямо значение при извънредна ситуация.

*. Външен шум

Външен шум Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като много хора не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е показан. Той маркира гумата по отношение на лимитите на Европейския Съюз за ниво на шум.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-добра шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава отражение върху нивото на шум. Например увеличение само с 3 dB това ще удвои при силата на шума от гумата.

Вижте също: автогуми  бг гуми  гуми 205 55 r16  195 65 r15 

Този сайт използва бисквитки