ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Hankook Ventus ION S X IK01A 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Hankook Ventus ION S X IK01A 235/60R19 107V (TL, XL, SUV, M+S) #264047

EAN: 8808563570921
Летни гуми Hankook Ventus ION S X IK01A - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 107V )
Сезон летни летни
Товарен индекс 107 до 975 кг
Скоростен индекс V до 240 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
390 . 96 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание HANKOOK е фирмата произвела тази гума. Предлаганият модел VENTUS ION S X IK01A можете да поръчате от сайта за гуми ProGumi на атрактивна цена.Този модел може да е правилният избор за вас ако търсите да поръчате летни гуми. Маркираната ширина за модела е 235. Маркираната височина за гумата е 60. Маркираният диаметър за гумата от производителя е R19. Товарен индекс - 107 (до 975 кг). Скоростният индекс за този модел гуми е V (до 240 км/ч.). Сцеплението на мокро за гумата е със стойност A. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е A. Този моделe с добри показатели за шум при шофиране нивото на шум е 69 dB. Магазин ProGumi можем да осигурим този модел в рамките на 7-10 дни от Германия. В долната таблица може да разгледате детайлите. При въпроси може да се обърнете към нас за допълнителна помощ.
Характеристики
Производител HANKOOK
Модел VENTUS ION S X IK01A
Сезон летни гуми
Ширина 235
Височина 60
Диаметър R19
Товарен индекс 107 (до 975 кг)
Скоростен индекс V (до 240 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво A
Шум 69 dB
Ниво на шум A
Опции XL-подсилена гума
Индекси TL, XL, SUV, M+S
Тежест 15
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
A
A
1
69

Какво означават символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в изразходването на гориво

Изборът на гуми с добра категория за разход на гориво ще ви даде по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2. Редица научни изследвания показват, че гумите оказват влияние до 18 процента от консумацията на гориво за вашето превозно средство.

Теглото на вашия автомобил и вашият личен стил на шофиране също оказват голямо влияние. Обърнете внимание, че гумите с ниско налягане покачват значително съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява много на сцеплението на мокра настилка. Икономията в консумацията на гориво е маркирана в евро етикета със символи от A до G по цветна скала.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата в скалата между категория A и G може да означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при 1000 километра пробег.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между клас A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при условията на шофиране. При лек автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-къс от този на автомобил с гуми клас F. Това е огромна разлика и не рядко се оказва от голямо значение в извънредна ситуация на пътя. Сцеплението с влажен асфалт е много важна характеристика от гледна точка на сигурността и зависи най-вече от способността на гумата да спре колата незабавно върху мокрото пътно платно.

*. Външен шум

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Шумът от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е маркиран. Той класифицира гумата по отношение на европейските стандарти за шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на автомобил. Ако изберете гуми с добра категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. В долният край на етикета е показана стойност в децибели, която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивата на шума. Например , когато показателят се увеличи само с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на шума от гумата.

Препоръчваме Ви също: автомобилни гуми  гуми цена  205 55 r16  гуми 195 65 r15 

Този сайт използва бисквитки