ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Hankook VANTRA LT RA18 235/65R16 121/119R (TL, LT, 10PR) #109741

EAN: 8808563406176
Летни гуми Hankook VANTRA LT RA18 - Лекотоварни Гуми ( 119R )
Сезон летни летни
Товарен индекс 119 до 1360 кг
Скоростен индекс R до 170 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 6-9 дни от Германия Наличност Наличност: 4 бр.+
298 . 16 lv.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя HANKOOK. Известна фирма в света на гумите. Модел VANTRA LT RA18 можете да поръчате от онлайн магазин ProGumi на супер цена.Обозначението на гумите е летни. Отбелязаната от производителя ширина е 235. Маркираната височина за гумата от производителя е 65. R16 е отбелязания диаметър за гумата. Разрешения товарен индекс е 119 (до 1360 кг). Скоростния индекс за модела R (до 170 км/ч.). Това е сред най-добрите за този клас гуми. Гумата има сцепление на мокро C. Относно разхода на гориво, маркировката от производителя е B. 69 dB e шума при шофиране, като това е доста добър показател. Ние от ProGumi можем да осигурим този модел в рамките на 6-9 дни от Германия. Долната таблица показва още детайли за модела.
Характеристики
Производител HANKOOK
Модел VANTRA LT RA18
Сезон летни гуми за бус
Ширина 235
Височина 65
Диаметър R16
Товарен индекс 119 (до 1360 кг)
Скоростен индекс R (до 170 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво B
Шум 69 dB
Ниво на шум B
Индекси TL, LT, 10PR
Тежест 14.97
Доставка 6-9 дни от Германия
евро етикет

Легенда

Икономия на гориво *. Консумацията на гориво

Ако управлявате автомобил с висок клас гуми ще имате по-икономични стойности на потребление на гориво. Научните изследвания показват, че гумите оказват приблизително 17 процента от разхода на гориво за вашата кола.

Екологичното (енергийно ефективно) каране ще намали със сигурност разхода на гориво. Теглото на колата и вашият личен стил на шофиране също могат да окажат сериозно влияние. Обърнете внимание, че гумиа с ниско налягане увеличава доста съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението при мокра настилка. За оптимална икономия на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките. Икономията в консумацията на гориво е маркирана от A до G по цветна скала.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата между категория A и G означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 км. пробег.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между от клас A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен при индивидуалния стил на шофиране. За кола движеща се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е с около 18 метра по-кратък от този на комплект гуми от клас F. Това е значителна разлика и може да се окаже от голямо значение в извънредни ситуации. Сцеплението с влажна пътна настилка е изключително важно от гледна точка на безопасността и зависи от способността на гумата да спре автомобила бързо върху мокрото пътно платно.

*. Външен шум

Външен шум На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-добра категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате. Външния шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е отбелязан на евро етикета. Това маркира гумите по отношение на стандартите на Европейския Съюз за шум.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Шумът в децибели които се създава при въртене на гумата е отбелязан в долната част на етикета. Гумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например при увеличение с около 3 dB това удвоява при силата на шума от гумата.

Вижте също: зимни гуми  бг гуми  гуми 205 55 r16  летни гуми