ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Hankook SMART FLEX AH51 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Hankook SMART FLEX AH51 295/80R22.5 154/149M (TL, M+S, 3PMSF) #276578

EAN: 8808563551807
Всесезонни гуми Hankook SMART FLEX AH51 - Тежкотоварни Гуми ( 149M )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 149 до 3250 кг
Скоростен индекс M до 130 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
предни
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност Наличност: 4 бр.+
1052 . 49 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание HANKOOK е фирмата произвела тази гума. Любима марка на много клиенти в страната. Моделът SMART FLEX AH51 може да закупите от сайта за гуми ProGumi на промоционална цена.Тези гуми са от тип всесезонни. Ширината на модела е 295. Маркираната височина за гумата от производителя е 80. R22.5 е отбелязаният от производителя диаметър за гумата. 149 (до 3250 кг) е товарният индекс за модела. Гумите имат скоростен индекс M (до 130 км/ч.), който ги прави много добри за техния клас. Производителят е обозначил позволен размер на джанта от 8.25 - 22.5. 0.00 е дълбочината на грайфера в мм. Този модел гуми има препоръчително налягане от 8.50. Магазин ProGumi можем да извършим доставка за 7-10 дни от Германия. Таблицата по-долу показва още допълнителна информация за модела. Ако имате въпроси - не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Производител HANKOOK
Модел SMART FLEX AH51
Предназначение Regional haul
Сезон всесезонни
Ширина 295
Височина 80
Диаметър R22.5
Товарен индекс 149 (до 3250 кг)
Скоростен индекс M (до 130 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво C
Шум 72 dB
Ниво на шум A
Индекси TL, M+S, 3PMSF
Конструкция Radiaal
Позволени размери на джанта 8.25
Дълбочина на грайфер мм 0.00
Препоръчителен размер на джантата 9.00
Единичен товарен капацитет 3750.00
Сдвоен товарен капацитет 3250.00
Препоръчително налягане 8.50
Ос предни - Truck
Тежест 71.73
Доставка 7-10 дни от Германия
видео клип
евро етикет
C
B
1
72

Легенда на символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Потребление на гориво

Ако управлявате кола с висок клас гуми ще имате далеч по-икономични параметри на потребление на гориво. Много изследвания показват, че гумите оказват влияние приблизително 19 процента от разхода на гориво за вашия автомобил.

За максимална икономия на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Обърнете внимание, че гуми с ниско налягане покачват значително съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява много на сцеплението при мокър път. Теглото на вашия автомобил и вашият уникален стил на каране също могат да окажат сериозно влияние. Екологичното (енергийно ефективно) каране намалява потреблението на гориво - съответно и разходите Ви.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в графиката между категория A и G означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег. Икономията на гориво е отбелязана в евро етикета със символи от A до G по цветна скала.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при внезапно спиране между гуми от клас A и G може да бъде да достига до 30%. Когато се измерва по изпитани методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен според стила на шофиране от водача. Например за автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е с 18 метра по-кратък от този на комплект гуми от клас F. Това е колосална разлика и не рядко се оказва от огромно значение при извънредни ситуации на пътното платно. Сцеплението на гумите на автомобила с влажна пътна настилка е много важна характеристика с оглед на безопасността и зависи от способността на гумата да спре автомобила по възможност незабавно върху влажния асфалт.

*. Външен шум влияние

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че доста клиенти не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е отбелязан. Това класифицира гумите по отношение на стандартите на Европейския Съюз за шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Винаги когато избирате гуми с добра шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C В долният край на етикета е показана стойност в децибели, която показва генерирания при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивото на шум. Например увеличение с 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на външния шум от гумата.

Популярно в сайта: всесезонни гуми  гуми за мотори цена  205 5516  195 65r15 

Този сайт използва бисквитки