ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
HANKOOK RT05 DYNAPRO MT2 P.O.R 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми HANKOOK RT05 DYNAPRO MT2 P.O.R 255/75R17 121Q (TL, P, FR, P.O.R, 10PR, M+S) #276431

EAN: 8808563432243
Летни гуми HANKOOK RT05 DYNAPRO MT2 P.O.R - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 121Q )
Сезон летни летни
Товарен индекс 121 до 1450 кг
Скоростен индекс Q до 160 км/ч.
С борд С борд
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 6-10 дни от Германия Наличност `Наличност: 0 бр.
366 . 36 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от HANKOOK. Моделът RT05 DYNAPRO MT2 P.O.R се предлага от онлайн магазина за гуми ProGumi.Обозначението от производителя на гумите е летни. Отбелязаната от производителя ширина е 255. Маркираната височина за гумата от производителя е 75. Отбелязаният диаметър за гумата е R17. Максимално допустимият товарен индекс е 121 (до 1450 кг). Ако се интересувате относно скоростния индекс на модела - той е Q (до 160 км/ч.). Магазин ProGumi можем да осигурим този модел в рамките на 6-10 дни от Германия. В долната таблица можете да разгледате детайлите за модела, като при допълнителни въпроси може да се свържете с наш служител за съдействие при избора.
Характеристики
Производител HANKOOK
Модел RT05 DYNAPRO MT2 P.O.R
Сезон летни гуми
Ширина 255
Височина 75
Диаметър R17
Товарен индекс 121 (до 1450 кг)
Скоростен индекс Q (до 160 км/ч.)
Опции С борд
Индекси TL, P, FR, P.O.R, 10PR, M+S
Тежест 22.869
Доставка 6-10 дни от Германия

Евро етикет - символи

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Гумите оказват до 20 процента от консумацията на гориво при вашата кола. Ако управлявате превозно средство с висок клас гуми определено ще имате значително по-икономични стойности на потребление на гориво.

За минимална консумация на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Екологичното каране може значително да намали разхода на гориво - съответно и разходитве Ви. Обърнете внимание, че гумите с ниско налягане покачват значително съпротивлението при въртене и това се отразява много на сцеплението на мокърт път. Теглото на автомобила и вашият уникален стил на управление на автобола също могат да окажат голямо влияние. Разликата в графиката между стойностите A и G означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво на всеки 1000 км. пробег.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Икономията на гориво се отбелязва от A до G по цветна схема.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при спирането на автомобил между гуми клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според стила на шофиране от водача. Например при лек автомобил движещ се с около 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е с 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е колосална разлика и може да се окаже от голямо значение при извънредни ситуации. Сцеплението на гумите на автомобила с влажен асфалт е изключително важна характеристика от гледна точка на сигурността и зависи основно от възможността на гумата да спре автомобила по възможност незабавно върху мокрото пътно платно.

*. Външен шум

Външен шум Външният шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е показан в евро етикета. Това категоризира гумата по отношение на стандартите на ЕС за шум.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирайки гуми с по-добра категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Шумът, които се генерира при въртене на гумата, е маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивата на шума. Например увеличение с 3 dB това удвоява силата на шума от гумата.

Препоръчваме Ви също: летни гуми  зимни гуми  автогуми цени  гуми за мотор 

Този сайт използва бисквитки