ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Hankook RF11 Dynapro AT2 2
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Hankook Dynapro AT2 215/75R15 100/97S (M+S, 3PMSF) #256640

EAN: 8808563531014
Летни гуми Hankook Dynapro AT2 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 97S )
Сезон летни летни
Товарен индекс 97 до 730 кг
Скоростен индекс S до 180 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност #Наличност: 0 бр.
224 . 89 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание HANKOOK е компанията производител на разглежданата от вас гума. Известна фирма в света на гумите. Модел DYNAPRO AT2 можете да поръчате от онлайн магазин ProGumi. Обозначението Сезон на гумите е от тип: летни. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 215. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 75. Маркирания диаметър за гумата е R15. 97 (до 730 кг) е разрешения товарен индекс. Тези гуми имат скоростен индекс S (до 180 км/ч.). C е индекса за сцепление на мокро за гумата. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е D. Този моделе доста тих при шофиране отбелязаното ниво на шум е 73 dB. Ние от ProGumi може да направим доставката за 2 дни. В долната таблица можете да разгледате детайлите за модела, като при подълнителни въпроси можете да се свържете с нас служител за съдействие при избора.
Характеристики
Производител HANKOOK
Модел DYNAPRO AT2
Сезон летни гуми
Ширина 215
Височина 75
Диаметър R15
Товарен индекс 97 (до 730 кг)
Скоростен индекс S (до 180 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво E
Шум 73 dB
Ниво на шум B
Индекси M+S, 3PMSF
Доставка 2 дни
видео клип
евро етикет
E
C
2
73

Легнда на символите в евро етикетите

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Редица изследвания показват, че гумите оказват влияние около 20 процента от консумацията на гориво при вашето превозно средство. Когато имате гуми с добра категотия за разход на гориво ще имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво.

За оптимална икономия на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличава съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението на мокра настилка. Теглото на автомобила и вашият собствен стил на шофиране също оказват значително влияние. Екологичното шофиране намалява разхода на гориво - съответно и разходитве Ви. Разликата в графиката между категория A и G означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 километра.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Икономията на гориво се маркира от A до G по цветна скала.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при спирането на автомобил между гуми клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според условията на шофиране от водача. Сцеплението на гумите с мокра пътна настилка е изключително важна характеристика с оглед на безопасността и зависи основно от възможността на гумата да спре колата незабавно върху мокро пътно платно. При превозно средство движещо се с около 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е с около 18 метра по-къс от този на автомобил с гуми клас F. Това е огромна разлика и не рядко се оказва от огромно значение в извънредни ситуации на пътното платно.

*. Външен шум

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Ако изберете гуми с по-добра категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате. Външния шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е отбелязан на евро етикета. Той категоризира гумата по отношение на европейските стандарти за шум.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивата на шума. Например когато показателя се увеличи с 3 dB това ще удвои при силата на външния шум от гумата.

Вижте също: автогуми  всесезонни гуми цени  зимни гуми 

Този сайт използва бисквитки