ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Hankook KInERGy 4S 2 H750 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Hankook Kinergy 4S 2 205/55R16 94V (TL, XL, FP, MFS, M+S, 3PMSF) #319786

EAN: 8808563450858
Всесезонни гуми Hankook Kinergy 4S 2 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 94V )
Товарен индекс 94 до 670 кг
Скоростен индекс V до 240 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност #Наличност: 4 бр.+
152 . 31 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя HANKOOK. Популярна фирма на пазара. Моделът KINERGY 4S 2 може да закупите от онлайн магазина за гуми ProGumi на промоционална цена.Този модел е изключително подходящ за вас ако търсите всесезонни гуми. Отбелязаната от производителя ширина е 205. 55 е маркираната височина за гумата от производителя. Маркираният диаметър за гумата е R16. 94 (до 670 кг) е допустимият товарен индекс. Ако информацията за скоростния индекс е важна за вас - неговата стойност е V (до 240 км/ч.). B е индексът за сцепление на мокро за гумата. Относно разхода на гориво, маркировката от производителя е C. Тези гуми са доста тихи нивото на шум е 72 dB. Ние можем да осигурим този модел за 2 дни. Долната таблица показва още детайли за модела.
Характеристики
Производител HANKOOK
Модел KINERGY 4S 2
Сезон всесезонни гуми
Ширина 205
Височина 55
Диаметър R16
Товарен индекс 94 (до 670 кг)
Скоростен индекс V (до 240 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво C
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Опции С борд, XL-подсилена гума
Индекси TL, XL, FP, MFS, M+S, 3PMSF
Тежест 8.9
Доставка 2 дни
видео клип
евро етикет
C
B
2
72

Обозначения в евро етикета

Икономия на гориво *. Разход на гориво

Гумите оказват приблизително 15-20 процента от консумацията на гориво за вашето превозно средство. Ако управлявате автомобил с висок клас гуми определено ще имате по-икономични стойности на потребление на гориво.

За максимална икономия на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани. Екологичното (енергийно ефективно) каране може значително да намали разхода на гориво. Обърнете внимание, че гумите с ниско налягане увеличават съпротивлението при въртене и това се отразява много на сцеплението на мокърт път. Теглото на колата и вашият личен стил на каране също могат да окажат голямо влияние. Икономията в консумацията на гориво се оценява от A до G по цветна схема.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата между категория A и G означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при 1000 км. пробег.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между гуми от клас A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при индивидуалния стил на шофиране и други фактори. Сцеплението на гумите с влажна пътна настилка е много важна характеристика от гледна точка на сигурността и зависи от способността на гумата да спре колата по възможност незабавно върху влажния асфалт. Например при кола движеща се с около 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A може да е с 18 метра по-малък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е колосална разлика и често се оказва от огромно значение при извънредни ситуации на пътното платно.

*. Външен шум

Външен шум

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Избирайки гуми с добра шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате. Шумът от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много клиенти не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е показан в евро етикета. Той категоризира гумите по отношение на европейските стандарти за шум.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. В долният край е показа стойност в децибели, която показва произведения при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например , когато показателят се увеличи с около 3 dB това удвоява силата на външния шум от гумата.

*. Символ за зимни гуми

Гуми етикети - зимни гумиЗимните гуми, одобрени за използване при тежки снежни условия, носят специфична пиктограма, наречена „Алпийски символ“ или 3PMSF (3 върха със снежинка). За да има пиктограма, гумата трябва да е преминала специално изпитване за спиране на път със сняг. Въросният символ можете да намерите на страничната стена на гумата.

 

*. Символ за гуми за лед

Гуми етикети - зимни гумиСкандинавските зимни гуми, одобрени за използване при изключително студени и екстремни зимни условия, също носят специфична пиктограма, представляваща леден сталагмит. За да носи пиктограмата, гумата трябва да е преминала специално изпитване за екстремно спиране на лед. Тези гуми се продават предимно в скандинавските страни и трябва да се използват при изключително студени и усложнени зимни условия. Обикновено тези гуми не работят добре на влажна повърхност или при умерени зимни условия.

 

 

Препоръчваме Ви също: гуми за мотор  летни гуми  всесезонни гуми цени  online gumi  автомобилни гуми