ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми HANKOOK K127E S1 EVO3 EV SG XL 235/45R21 101T (TL, XL, FSL, MFS, S1, VW) #249560

EAN: 8808563520667
Летни гуми HANKOOK K127E S1 EVO3 EV SG XL - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 101T )
Сезон летни летни
Товарен индекс 101 до 825 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 6-10 дни от Германия Наличност `Наличност: 0 бр.
435 . 00 lv.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от HANKOOK. Любима марка на редица клиенти в страната. Предлаганият модел K127E S1 EVO3 EV SG XL можете да поръчате от сайта за гуми ProGumi.Този модел може да е подходящ за вас ако търсите да поръчате летни гуми. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 235. 45 е отбелязаната височина за гумата. Маркираният диаметър за гумата е R21. 101 (до 825 кг) е товарният индекс за модела. Ако информацията за скоростния индекс е важна за вас - неговата стойност е T (до 190 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро C. Маркировката за разхода на гориво е C. Тази гума е сравнително тиха , като нивото на шум е 71 dB. Магазин ProGumi можем да осигурим този модел в рамките на 6-10 дни от Германия.
Характеристики
Производител HANKOOK
Модел K127E S1 EVO3 EV SG XL
Сезон летни гуми
Ширина 235
Височина 45
Диаметър R21
Товарен индекс 101 (до 825 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво C
Шум 71 dB
Ниво на шум B
Опции С борд, XL-подсилена гума
Индекси TL, XL, FSL, MFS, S1, VW
Тежест 15.826
Доставка 6-10 дни от Германия
видео клип
евро етикет

Легенда на символите

Икономия на гориво *. Разход на гориво

Ако управлявате кола с висок клас гуми със сигурност имате далеч по-икономични стойности на потребление на гориво. Научните изследвания показват, че на гумите се дължи до 17-20% от консумацията на гориво за вашата кола.

За максимална икономия на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани. Екологичното (енергийно ефективно) каране ще намали със сигурност консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви.

  • A (зеленo) най-добрата отчетена стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата отчетена стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва при пътническите автомобили

Разликата между категория A и G означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 километра. Икономията в потреблението на гориво се маркира от A до G по цветна скала.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Сцеплението с влажен асфалт е изключително важно за всеки шофьор от гледна точка на сигурността и зависи основно от способността на гумата да спре автомобила възможно най-бързо върху влажния асфалт. Разликата в спирачния път между от клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при индивидуалния стил на шофиране от водача. Например за лек автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е с 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е значителна разлика и не рядко се оказва от голямо значение при извънредни ситуации.

*. Външен шум влияние

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на даден автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-добра категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате. Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че доста хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, класа за шум също е маркиран на евро етикета. Това класифицира гумите по отношение на лимитите на Европейския Съюз за ниво на шум.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивото на шум. Например при увеличение с около 3 dB това удвоява при силата на външния шум от гумата.

Вижте също: всесезонни гуми цена  нови гуми за мотор  205 5516  гуми 195 65 r15