ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми HANKOOK K127A S1 EVO3 SUV XL 255/35R21 98Y (TL, XL, FSL, FP, S1, SUV) #249283

EAN: 8808563527154
Летни гуми HANKOOK K127A S1 EVO3 SUV XL - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 98Y )
Сезон летни летни
Товарен индекс 98 до 750 кг
Скоростен индекс Y до 300 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 6-10 дни от Германия Наличност `Наличност: 0 бр.
445 . 57 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя HANKOOK. Една от познатите фими на пазара. Моделът K127A S1 EVO3 SUV XL се предлага от онлайн магазина за гуми ProGumi на атрактивна цена.летни е маркировката на този модел гуми. Маркираната ширина за модела е 255. 35 е маркираната височина за гумата. R21 е маркирания диаметър за гумата от производителя. Максимално допустимия товарен индекс е 98 (до 750 кг). Скоростния индекс е сред най-добрите Y (до 300 км/ч.) за този клас гуми. Отбелязаното сцепление на мокро за модела гума е със стойност C. C е отбелязаната маркировка свързана с разход на гориво. Този модел гуми са доста тихи за техния клас нивото на шум е 71 dB. Ние от ProGumi предлагаме модел с доставка в рамките на 6-10 дни от Германия.
Характеристики
Производител HANKOOK
Модел K127A S1 EVO3 SUV XL
Сезон летни гуми
Ширина 255
Височина 35
Диаметър R21
Товарен индекс 98 (до 750 кг)
Скоростен индекс Y (до 300 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво C
Шум 71 dB
Ниво на шум B
Опции С борд, XL-подсилена гума
Индекси TL, XL, FSL, FP, S1, SUV
Тежест 13.655
Доставка 6-10 дни от Германия
видео клип
евро етикет

Символи в евро етикета

Икономия на гориво *. Консумацията на гориво

Гумите оказват до 17-20 процента от разхода на гориво при вашето превозно средство. Ако управлявате кола разполагаща с висок клас гуми ще имате значително по-икономични стойности на потребление на гориво.

Екологичното шофиране намалява консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Теглото на колата и вашият личен стил на каране също оказват голямо влияние. Ниското налягане на гумите увеличава съпротивлението при въртене на колелата и се отразява много на сцеплението при мокър път. За оптимална икономия на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата между категория A и G означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег. Икономията в потреблението на гориво се оценява в евро еиката със символи от A до G по цветна схема.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на превозното средство с мокра пътна настилка е много важна характеристика от гледна точка на безопасността и зависи основно от възможността на гумата да спре автомобила по възможност незабавно върху влажния асфалт. Разликата между от клас A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен при индивидуалния стил на шофиране от водача. За кола движеща се с 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е до 18 метра по-малък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е огромна разлика и не рядко се оказва от голямо значение при извънредни ситуации на пътното платно.

*. Влияние на външен шум

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на автомобил. Избирането на гуми с по-добра шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Външния шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, класа за шум също е показан. Той категоризира гумите по отношение на европейските стандарти за ниво на шум.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например увеличение с 3 dB това удвоява силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме също: всесезонни гуми цени  нови гуми за мотори  гуми 205 55 r16  гуми 195 65 r15 

Този сайт използва бисквитки