ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми HANKOOK K125A VEN PRIME3 X 215/65R17 99V (TL) #248971

EAN: 8808563455273
Летни гуми HANKOOK K125A VEN PRIME3 X - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 99V )
Сезон летни летни
Товарен индекс 99 до 775 кг
Скоростен индекс V до 240 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 6-10 дни от Германия Наличност `Наличност: 4 бр.+
202 . 65 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителят на този модел гуми е HANKOOK. Една от познатите фирми на пазара. Моделът K125A може да закупите от магазина ProGumi.Този модел може да е подходящ за вас ако търсите да поръчате летни гуми. Отбелязаната от производителя ширина на гумата е 215. Маркираната височина за гумата от производителя е 65. R17 е отбелязаният диаметър за гумата. Разрешеният товарен индекс е 99 (до 775 кг). Гумите имат скоростен индекс V (до 240 км/ч.), който ги прави много добри за техния клас. A е отбелязаното сцепление на мокро за модела. Маркираната стойност на гумата свързана с разход на гориво е A. Разглежданите от вас гуми са сравнително тихи за техния клас нивото на шум е 67 dB. Ние от ProGumi предлагаме модел с доставка за 6-10 дни от Германия. В долната таблица можете да разгледате детайлите.
Характеристики
Производител HANKOOK
Модел K125A VEN PRIME3 X
Сезон летни гуми
Ширина 215
Височина 65
Диаметър R17
Товарен индекс 99 (до 775 кг)
Скоростен индекс V (до 240 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво A
Шум 67 dB
Ниво на шум A
Индекси TL
Тежест 10.9
Доставка 6-10 дни от Германия
евро етикет

Легенда

Икономия на гориво *. Икономия в потреблението на гориво

Гумите оказват приблизително 16% от консумацията на гориво за вашия автомобил. Ако закупите гуми с добра категотия за разход на гориво ще имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво и по-малко емисии на CO2.

Теглото на превозното средство и вашият собствен стил на каране също оказват сериозно влияние. Ниското налягане на гумите увеличава доста съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението на мокърт път. Разликата в скалата между стойностите A и G може да означава редуциране на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при 1000 километра.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията в потреблението на гориво е маркирана от A до G по цветна скала.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между гуми от клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според условията на шофиране от водача. При превозно средство движещо се с приблизително 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е приблизително с 18 метра по-кратък от този на автомобил с гуми клас F. Това е огромна разлика и често се оказва от голямо значение при извънредна ситуация. Сцеплението с мокра пътна настилка е много важно за всеки шофьор с оглед на сигурността и зависи основно от възможността на гумата да спре колата по възможност незабавно върху влажния асфалт.

*. Външен шум

Външен шум Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като повечето хора не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е показан. Това маркира гумите по отношение на стандартите на Европейския Съюз за ниво на шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирането на гуми с по-добра шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. Шумът които се генерира при въртене на гумата маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивото на шум. Например когато показателя се увеличи само с 3 dB това удвоява при силата на шума от гумата.

Популярно при нас: гуми за мотори  гуми цена  205 55 r16  нови автогуми 

Този сайт използва бисквитки