ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Hankook K120 Ventus V12 evo2 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Hankook Ventus V12 evo2 205/40R17 84W (TL, XL) #141455

EAN: 8808563352688
Летни гуми Hankook Ventus V12 evo2 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 84W )
Сезон летни летни
Товарен индекс 84 до 500 кг
Скоростен индекс W до 270 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност #Наличност: 3 бр.
153 . 33 lv.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание HANKOOK е производителя на тази гума. Любима марка на много хора в България. Модел VENTUS V12 EVO2 можете да поръчате от онлайн магазин ProGumi на супер цена.Този модел е подходящ ако търсите летни гуми. Маркираната ширина за модела е 205. Отбелязаната височина за гумата е 40. Отбелязания диаметър за гумата е R17. Максимално допустимия товарен индекс е 84 (до 500 кг). Разглежданите от вас гуми имат скоростен индекс W (до 270 км/ч.). Сцеплението на мокро за модела е A. Относно разхода на гориво - производителя е отбелязал стойност D. 70 dB e шума при шофиране, като това е много добър показател. Онлайн магазин ProGumi предлагаме модел с доставка в рамките на 2 дни.
Характеристики
Производител HANKOOK
Модел VENTUS V12 EVO2
Сезон летни гуми
Ширина 205
Височина 40
Диаметър R17
Товарен индекс 84 (до 500 кг)
Скоростен индекс W (до 270 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво D
Шум 70 dB
Ниво на шум B
Опции XL-подсилена гума
Индекси TL, XL
Тежест 7.857
Доставка 2 дни
видео клип
евро етикет
D
A
2
70

Легенда

Икономия на гориво *. Икономия в консумацията на гориво

Редица научните изследвания показват, че гумите оказват влияние приблизително 18-20 процента от разхода на гориво при вашия автомобил. Когато притежавате гуми с хубави показатели за раход на гориво ще имате стабилни икономии в разходите при дългосрочна употреба.

Теглото на вашия автомобил и вашият личен стил на шофиране също оказват значително влияние. Екологичното каране ще намали със сигурност консумацията на гориво. Обърнете внимание, че гумиа с ниско налягане увеличава сериозно съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението на мокра настилка. За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките. Икономията в потреблението на гориво е отбелязана от A до G по цветна схема.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата между категория A и G може да означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 км. пробег.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на превозното средство с влажната пътна настилка е много важно за всеки шофьор с оглед на сигурността и зависи от способността на гумата да спре колата възможно най-бързо върху влажния асфалт. Разликата в спирачния път между гуми класовете A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен при условията на шофиране от водача. Например за автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е приблизително с 18 метра по-кратък от този на комплект гуми от клас F. Това е колосална разлика и често се оказва от огромно значение при извънредна ситуация.

*. Външен шум влияние

Външен шум Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като повечето хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е отбелязан. Това категоризира гумите по отношение на стандартите на ЕС за шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на даден автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-висока шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. Шумът в децибели които се създава при въртене на гумата е отбелязан в долната част на етикета. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивата на шума. Например при увеличение с 3 dB това удвоява силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме също: автогуми  205 5516  гуми цена  зимни гуми цени