ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
HANKOOK K117A S1 EVO 2 SUV XL 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми HANKOOK K117A S1 EVO 2 SUV XL 255/55R18 109W (TL, XL, S1, SUV) #264257

EAN: 8808563339474
Летни гуми HANKOOK K117A S1 EVO 2 SUV XL - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 109W )
Сезон летни летни
Товарен индекс 109 до 1030 кг
Скоростен индекс W до 270 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 6-10 дни от Германия Наличност `Наличност: 0 бр.
255 . 45 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителят на този модел гуми е HANKOOK. Една от популярните компании на пазара. Модел K117A S1 EVO 2 SUV XL можете да поръчате от магазин за гуми ProGumi.летни е маркировката на този модел гуми. Отбелязаната от производителя ширина е 255. 55 е маркираната височина за гумата от производителя. R18 е маркираният диаметър за гумата. 109 (до 1030 кг) е допустимият товарен индекс. Скоростният индекс за този модел гуми е W (до 270 км/ч.). Сцеплението на мокро за модела е B. Маркировката за разхода на гориво е B. Тези гуми са доста тихи за техния клас , като нивото на шум е 70 dB. Магазин ProGumi можем да осигурим този модел в рамките на 6-10 дни от Германия.
Характеристики
Производител HANKOOK
Модел K117A S1 EVO 2 SUV XL
Сезон летни гуми
Ширина 255
Височина 55
Диаметър R18
Товарен индекс 109 (до 1030 кг)
Скоростен индекс W (до 270 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво B
Шум 70 dB
Ниво на шум A
Опции XL-подсилена гума
Индекси TL, XL, S1, SUV
Тежест 14.962
Доставка 6-10 дни от Германия
евро етикет

Евро етикет - символи

Икономия на гориво *. Икономия в изразходването на гориво

Когато имате гуми с по-добри показатели за разход на гориво ще имате стабилни икономии в разходите при дългосрочна употреба. Изследванията показват, че на гумите се дължи приблизително 19 процента от разхода на гориво за вашето превозно средство.

Екологичното шофиране ще намали със сигурност потреблението на гориво - съответно и разходите Ви. Теглото на колата и вашият собствен стил на каране също могат да окажат голямо влияние. Обърнете внимание, че гумите с ниско налягане покачват значително съпротивлението при въртене и това се отразява на сцеплението на мокра настилка. За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани. Разликата между категория A и G означава редуциране на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 км. пробег.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Икономията в консумацията на гориво е маркирана в евро етикета със символи от A до G по цветна скала.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между гуми класовете A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен при условията на шофиране. Сцеплението на гумите на автомобила с влажната пътна настилка е много важна характеристика от гледна точка на безопасността и зависи от възможността на гумата да спре автомобила незабавно върху мокро пътно платно. Например при кола движеща се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е с 18 метра по-къс от този на автомобил с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и не рядко се оказва от голямо значение в извънредна ситуация.

*. Външен шум

Външен шум Външният шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като много хора не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е показан. Той категоризира гумата по отношение на лимитите на Европейския Съюз за шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Избирането на гуми с по-висока категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. Шумът в децибели, които се създава при въртене на гумата, е отбелязан в долната част на етикета. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например , когато показателят се увеличи с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на шума от гумата.

Препоръчваме Ви също: гуми онлайн  205 55 r16  автогуми цени