ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Hankook DynaPro i*cept RW08 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Hankook DynaPro i*cept RW08 205/75R15 97Q #182357

EAN: 8808563312248
Зимни гуми Hankook DynaPro i*cept RW08 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 97Q )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 97 до 730 кг
Скоростен индекс Q до 160 км/ч.
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 0 бр.
431 . 80 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителя на този модел гуми е HANKOOK. Любима марка на много клиенти в страната. Моделът се предлага от онлайн магазина ProGumi.Характеристиката Сезон на гумите е от тип: зимни. Маркираната ширина за модела е 205. Маркираната височина за гумата е 75. R15 е маркирания диаметър за гумата. Разрешения товарен индекс е 97 (до 730 кг). Скоростния индекс за модела е сред добрите за този клас гуми Q (до 160 км/ч.). Разглежданата от вас гума e с добри показатели за шум при шофиране отбелязаното ниво на шум е 70 dB. Ние можем да извършим доставка за 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Производител HANKOOK
Модел DYNAPRO I*CEPT RW08
Сезон зимни гуми
Ширина 205
Височина 75
Диаметър R15
Товарен индекс 97 (до 730 кг)
Скоростен индекс Q (до 160 км/ч.)
Шум 70 dB
Ниво на шум B
Доставка 7-10 дни от Германия

Легенда

Икономия на гориво *. Потребление на гориво

Според редица изследвания - на гумите се дължи приблизително 20 процента от консумацията на гориво при вашата кола. Изборът на гуми с по-висока категория за разход на гориво ще ви осигури по-голям пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2.

За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани. Енергийно ефективното каране ще намали със сигурност консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви.

  • A (зеленo) най-добрата отчетена стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата отчетена стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва при пътническите автомобили

Разликата в скалата между категория A и G може да означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при 1000 километра. Икономията в консумацията на гориво е маркирана от A до G по цветна скала.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между гуми клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при условията на шофиране от водача. Сцеплението с влажен асфалт е изключително важно с оглед на сигурността и зависи най-вече от способността на гумата да спре автомобила възможно най-бързо върху мокро пътно платно. За автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е с около 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е значителна разлика и не рядко се оказва от голямо значение в извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум

Външен шум На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Избирайки гуми с по-висока категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Външния шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че доста клиенти не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е показан в евро етикета. Той маркира гумата по отношение на стандартите на Европейския Съюз за шум.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивата на шума. Например когато показателя се увеличи дори и само с 3 dB това удвоява при силата на външния шум от гумата.

Популярно при нас: летни гуми  зимни гуми  автомобилни гуми цени  гуми за мотори