ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Hankook Dynapro HP2 RA33 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Hankook Dynapro HP2 RA33 255/50R20 105H (TL, M+S) #81017

EAN: 8808563410050
Летни гуми Hankook Dynapro HP2 RA33 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 105H )
Сезон летни летни
Товарен индекс 105 до 925 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
377 . 75 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание HANKOOK е компанията производител на разглежданата от вас гума. Модел DYNAPRO HP2 RA33 можете да поръчате от сайта ProGumi на промо цена.Маркировката на този модел гуми е летни. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 255. 50 е отбелязаната от производителя височина на гумата. R20 е отбелязаният от производителя диаметър за гумата. 105 (до 925 кг) е разрешеният товарен индекс. Скоростният индекс е сред най-добрите H (до 210 км/ч.) за този клас гуми. C е отбелязаното сцепление на мокро за модела. C е отбелязаната маркировка свързана с разход на гориво. Този модел гуми са доста тихи , като нивото на шум е 70 dB. Онлайн магазин ProGumi можем да извършим доставка в рамките на 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Производител HANKOOK
Модел DYNAPRO HP2 RA33
Сезон летни гуми
Ширина 255
Височина 50
Диаметър R20
Товарен индекс 105 (до 925 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво C
Шум 70 dB
Ниво на шум B
Индекси TL, M+S
Тежест 16.392
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
C
C
2
70

Евро етикет - символи

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Изследванията показват, че гумите оказват влияние приблизително 15% от консумацията на гориво за вашето превозно средство. Ако управлявате превозно средство разполагаща с висок клас гуми ще имате далеч по-икономични параметри на потребление на гориво.

За оптимално потребление на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията. Екологичното каране ще намали разхода на гориво - съответно и разходитве Ви. Разликата в графиката между категория A и G може да означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво на всеки 1000 км. пробег.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Икономията в потреблението на гориво се оценява от A до G по цветна схема.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при спирането на автомобил между гуми класовете A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава при условията на шофиране от водача. Сцеплението на гумите на автомобила с влажен асфалт е изключително важно от гледна точка на сигурността и зависи най-вече от способността на гумата да спре превозното средство колкото се може по-бързо върху мокрия асфалт. При превозно средство движещо се с приблизително 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е приблизително с 18 метра по-кратък от този на комплект гуми от клас F. Това е огромна разлика и често се оказва от огромно значение при извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум влияние

Външен шум Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като повечето клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е показан. Той категоризира гумата по отношение на европейските стандарти за шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Винаги когато избирате гуми с добра шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Шумът които се генерира при въртене на гумата маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава отражение върху нивата на шума. Например при увеличение с около 3 dB това ще удвои при силата на шума от гумата.

Популярно в магазина: зимни гуми цени  бг гуми  205 5516  нови летни гуми 

Този сайт използва бисквитки