ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Hankook Dynapro ATM RF10 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Hankook Dynapro ATM RF10 195/80R15 96T (M+S) #221783

EAN: 8808563287829
Летни гуми Hankook Dynapro ATM RF10 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 96T )
Сезон летни летни
Товарен индекс 96 до 710 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
2248 . 69 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от HANKOOK. Популярна фирма на пазара. Моделът DYNAPRO ATM RF10 се предлага от онлайн магазина за гуми ProGumi на атрактивна цена.Характеристиката Сезон на гумите е отбелязана като летни. Маркираната ширина за модела е 195. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 80. Маркирания диаметър за гумата е R15. Допустимия товарен индекс е 96 (до 710 кг). Тези гуми имат скоростен индекс T (до 190 км/ч.). Тази гума е сравнително тиха отбелязаното ниво на шум е 73 dB. Онлайн магазин ProGumi можем да осигурим този модел в рамките на 7-10 дни от Германия. В таблицата с характеристики за модела можете да разгледате още детйали.
Характеристики
Производител HANKOOK
Модел DYNAPRO ATM RF10
Сезон летни гуми
Ширина 195
Височина 80
Диаметър R15
Товарен индекс 96 (до 710 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Шум 73 dB
Ниво на шум C
Индекси M+S
Доставка 7-10 дни от Германия

Легнда на символите в евро етикетите

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Ако управлявате превозно средство с висок клас гуми може да имате значително по-икономични стойности на потребление на гориво. Изследванията показват, че гумите оказват влияние до 17% от разхода на гориво за вашата кола.

Теглото на колата и вашият личен стил на каране също оказват сериозно влияние. Енергийно ефективното (екологично) шофиране ще намали потреблението на гориво - съответно и разходитве Ви. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите покачва значително съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението на мокърт път. За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани. Разликата в скалата между стойностите A и G означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 километра.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Икономията в потреблението на гориво се отбелязва от A до G по цветна схема.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението с мокра пътна настилка е изключително важна характеристика с оглед на сигурността и зависи най-вече от способността на гумата да спре автомобила възможно най-бързо върху влажното пътно платно. Разликата при спирането на автомобил между гуми клас A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава при условията на шофиране. При превозно средство движещо се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е с 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е огромна разлика и често се оказва от огромно значение в извънредни ситуации на пътното платно.

*. Външен шум

Външен шум На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Ако изберете гуми с по-добра шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като много клиенти не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е отбелязан на евро етикета. Това категоризира гумата по отношение на стандартите на Европейския Съюз за шум.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Шумът в децибели които се създава при въртене на гумата е отбелязан в долната част на етикета. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивото на шум. Например при увеличение с около 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме също: гуми  205 55r16  автогуми цена