ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми HANKOOK DYNAPRO AT2 RF11 255/60R18 108T (TL, M+S) #249253

EAN: 8808563442518
Летни гуми HANKOOK DYNAPRO AT2 RF11 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 108T )
Сезон летни летни
Товарен индекс 108 до 1000 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 6-10 дни от Германия Наличност `Наличност: 4 бр.+
252 . 81 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от HANKOOK. Една от популярните компании на пазара. Модел DYNAPRO AT2 RF11 можете да поръчате от сайта ProGumi на промо цена.летни е видът на този вид гуми. Ширината на модела е 255. Отбелязаната височина за гумата е 60. Маркираният диаметър за гумата от производителя е R18. 108 (до 1000 кг) е товарният индекс за модела. Скоростният индекс за модела T (до 190 км/ч.). Това е сред най-добрите за този клас гуми. Отбелязаното сцепление на мокро за модела гума е със стойност D. Маркираната стойност на гумата свързана с разход на гориво е D. Тези гуми са с добри показатели за шум за техния клас нивото на шум е 73 dB. Онлайн магазин ProGumi можем да извършим доставка в рамките на 6-10 дни от Германия.
Характеристики
Производител HANKOOK
Модел DYNAPRO AT2 RF11
Сезон летни гуми
Ширина 255
Височина 60
Диаметър R18
Товарен индекс 108 (до 1000 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро D
Разход на гориво D
Шум 73 dB
Ниво на шум B
Индекси TL, M+S
Тежест 16.448
Доставка 6-10 дни от Германия
евро етикет

Легенда на символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в потреблението на гориво

Редица изследвания показват, че гумите оказват влияние около 15-20% от разхода на гориво за вашето превозно средство. Ако поръчате гуми с хубави показатели за раход на гориво ще имате сериозни икономии в разходите при дългосрочна употреба.

Екологичното каране ще намали със сигурност разхода на гориво. Теглото на превозното средство и вашият собствен стил на шофиране също могат да окажат сериозно влияние. Ниското налягане при гумите увеличава сериозно съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението при мокър път. За минимална консумация на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията.

  • A (зеленo) най-добрата отчетена стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата отчетена стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва при пътническите автомобили

Разликата между категория A и G може да означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 км. пробег. Икономията в потреблението на гориво се оценява в евро еиката със символи от A до G в цветна скала.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между гуми класовете A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при стила на шофиране и други фактори. Сцеплението с влажен асфалт е много важна характеристика с оглед на сигурността и зависи най-вече от способността на гумата да спре автомобила незабавно върху влажното пътно платно. Например за превозно средство движещо се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и може да се окаже от голямо значение в извънредни ситуации.

*. Външен шум влияние

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирането на гуми с добра категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста хора не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е маркиран на евро етикета. Той маркира гумата по отношение на европейските стандарти за ниво на шум.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивата на шума. Например увеличение дори и само с 3 dB това ще удвои при силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме също: автогуми  гуми онлайн  205 55 r16  195 65 r15 

Този сайт използва бисквитки