ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
HANKOOK DH51 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми HANKOOK DH51 315/70R22.5 154L (TL, 3PMSF) #277911

DOT’23
EAN: 8808563459578
Летни гуми HANKOOK DH51 - Тежкотоварни Гуми ( 154L )
Сезон летни летни
Товарен индекс 154 до 3750 кг
Скоростен индекс L до 120 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ..Наличност: 4 бр.+
985 . 93 lv.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от HANKOOK. Предпочитана марка на редица клиенти в страната. Модел DH51 можете да поръчате от онлайн магазин за гуми ProGumi на супер цена.Обозначението на гумите е летни. Отбелязаната от производителя ширина е 315. Отбелязаната височина за гумата е 70. R22.5 е отбелязаният диаметър за гумата. Разрешеният товарен индекс е 154 (до 3750 кг). Гумите имат скоростен индекс L (до 120 км/ч.), който ги прави много добри за техния клас. Показателят за сцепление на мокро е B. D е отбелязаната маркировка свързана с разход на гориво. Този моделе сравнително тих , като нивото на шум е 76 dB. Грайферът има следната дълбочина в мм 17.60 Магазин ProGumi можем да извършим доставка в рамките на 7-10 дни от Германия. В таблицата по-долу можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Производител HANKOOK
Модел DH51
Сезон летни
Ширина 315
Височина 70
Диаметър R22.5
Товарен индекс 154 (до 3750 кг)
Скоростен индекс L (до 120 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво D
Шум 76 dB
Ниво на шум B
Индекси TL, 3PMSF
Тежест 66.23
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет

Какво означават символите

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Изборът на гуми с добра категория за разход на гориво ще ви даде по-голям пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2. Гумите оказват до 18 процента от консумацията на гориво при вашата кола.

За максимална икономия на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Енергийно ефективното шофиране ще намали консумацията на гориво. Ниското налягане при гумите покачват значително съпротивлението при въртене и това се отразява много на сцеплението при мокър път. Теглото на вашия автомобил и вашият уникален стил на шофиране също могат да окажат сериозно влияние.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G означава редуциране на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег. Икономията в консумацията на гориво се отбелязва в евро етикета със символи от A до G в цветна скала.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между гуми класовете A и G може да бъде да достига до 30%. Когато се измерва по изпитани методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен според стила на шофиране и други фактори. За превозно средство движещо се с приблизително 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е до 18 метра по-къс от този на автомобил с гуми клас F. Това е значителна разлика и може да се окаже от огромно значение при извънредни ситуации на пътното платно. Сцеплението на гумите на автомобила с мокър асфалт е изключително важно с оглед на безопасността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре колата бързо върху мокрия асфалт.

*. Влияние на външен шум

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирането на гуми с по-добра категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че много клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е маркиран. Това маркира гумите по отношение на стандартите на ЕС за ниво на шум.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C В долният край на етикета е показана стойност в децибели, която показва генерирания при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивата на шума. Например , когато показателят се увеличи с около 3 dB това ще доведе до удвояване силата на шума от гумата.

Препоръчваме също: нови всесезонни гуми  мото гуми  гуми 205 55 r16  гуми 195 65 r15