ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
GROUNDSPEED GSFS02 3PMSF 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми GROUNDSPEED GSFS02 3PMSF 295/60R22.5 150K (TL, 3PMSF) #274268

EAN: 8859295831811
Летни гуми GROUNDSPEED GSFS02 3PMSF - Тежкотоварни Гуми ( 150K )
Сезон летни летни
Товарен индекс 150 до 3350 кг
Скоростен индекс K до 110 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ..Наличност: 0 бр.
416 . 67 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание GROUNDSPEED е фирмата произвела тази гума. Наложена марка на пазара. Модел GSFS02 3PMSF можете да поръчате от магазин за гуми ProGumi на супер цена.Този модел гуми са летни. Маркираната ширина за модела е 295. Отбелязаната височина за гумата е 60. Маркираният диаметър за гумата е R22.5. Максимално допустимият товарен индекс е 150 (до 3350 кг). Гумите имат скоростен индекс K (до 110 км/ч.), който ги прави много добри за техния клас. Гумата има сцепление на мокро A. Маркировката за разхода на гориво е C. Разглежданият от вас моделе сравнително тих нивото на шум е 71 dB. Онлайн магазин ProGumi предлагаме модел с доставка в рамките на 7-10 дни от Германия. В таблицата с характеристики за модела можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Производител GROUNDSPEED
Модел GSFS02 3PMSF
Сезон летни
Ширина 295
Височина 60
Диаметър R22.5
Товарен индекс 150 (до 3350 кг)
Скоростен индекс K (до 110 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво C
Шум 71 dB
Ниво на шум A
Индекси TL, 3PMSF
Тежест 46.72
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет

Евро етикет - символи

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Ако закупите гуми за вашата кола с добра категотия за разход на гориво ще имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво. Научните изследвания показват, че гумите оказват влияние около 17% от консумацията на гориво при вашия автомобил.

Енергийно ефективното (екологично) шофиране може значително да намали консумацията на гориво - съответно и разходите Ви. Теглото на вашия автомобил и вашият уникален стил на шофиране също могат да окажат сериозно влияние. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличават съпротивлението при въртене и това се отразява на сцеплението на мокра настилка. За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Разликата в графиката между категория A и G означава намаление на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 километра.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията на гориво е отбелязана в евро етикета със символи от A до G по цветна скала.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между клас A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при индивидуалния стил на шофиране. Сцеплението с мокра пътна настилка е изключително важно за всеки шофьор от гледна точка на безопасността и зависи от способността на гумата да спре автомобила бързо върху мокрото пътно платно. Например за лек автомобил движещ се с около 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е приблизително с 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е колосална разлика и не рядко се оказва от голямо значение при извънредна ситуация на пътя.

*. Влияние на външен шум

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Шумът от гумата се измерва в децибели. Тъй като много хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е отбелязан. Това маркира гумите по отношение на стандартите на Европейския Съюз за шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирайки гуми с по-висока шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. В долният край на етикета е показана стойност в децибели, която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивото на шум. Например увеличение дори и само с 3 dB това удвоява при силата на външния шум от гумата.

Вижте също: автогуми цени  евтини гуми  гуми 205 55 r16  гуми 195 65 r15 

Този сайт използва бисквитки