ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
GRIPMAX SUREGRIP PRO WINTER 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми GRIPMAX SUREGRIP PRO WINTER 225/45R17 94V (FR) #250644

EAN: 6996779054334
Зимни гуми GRIPMAX SUREGRIP PRO WINTER - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 94V )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 94 до 670 кг
Скоростен индекс V до 240 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 0 бр.
117 . 03 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от GRIPMAX. Любима марка на редица наши клиенти. Моделът SUREGRIP PRO WINTER може да закупите от онлайн магазина ProGumi.Тези гуми са зимни и са любим избор сред много наши клиенти. Отбелязаната от производителя ширина е 225. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 45. R17 е маркирания диаметър за гумата от производителя. Допустимия товарен индекс е 94 (до 670 кг). Модела гуми има скорестен идекс от V (до 240 км/ч.). Ние можем да извършим доставка в рамките на 2 дни.
Характеристики
Производител GRIPMAX
Модел SUREGRIP PRO WINTER
Сезон зимни гуми
Ширина 225
Височина 45
Диаметър R17
Товарен индекс 94 (до 670 кг)
Скоростен индекс V (до 240 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 72 dB
Индекси FR
Доставка 2 дни
евро етикет
D
C
72

Символи в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в консумацията на гориво

Когато притежавате гуми с хубави показатели за раход на гориво ще имате големи икономии в разходите при дългосрочна употреба. Гумите оказват приблизително 20% от консумацията на гориво за вашия автомобил.

Теглото на колата и вашият собствен стил на управление на автобола също могат да окажат голямо влияние. Ниското налягане на гумите покачва доста съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението при мокър път. Икономията в консумацията на гориво се отбелязва в евро еиката със символи от A до G по цветна скала.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата в скалата между категория A и G означава редуциране на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата при спирането на автомобил между гуми от клас A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава според условията на шофиране. За кола движеща се с около 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-къс от този на автомобил с гуми клас F. Това е значителна разлика и не рядко се оказва от голямо значение в извънредни ситуации. Сцеплението на гумите с влажната пътна настилка е много важно с оглед на сигурността и зависи основно от възможността на гумата да спре превозното средство колкото се може по-бързо върху влажното пътно платно.

*. Външен шум влияние

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на автомобил. Избирайки гуми с по-добра шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате. Външния шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е показан. Това класифицира гумите по отношение на лимитите на ЕС за ниво на шум.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Шумът в децибели които се създава при въртене на гумата е отбелязан в долната част на етикета. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивото на шум. Например увеличение с 3 dB това ще удвои при силата на шума от гумата.

Препоръчваме също: летни гуми цена  зимни гуми цени  автомобилни гуми  мото гуми 

Този сайт използва бисквитки