ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
GRIPMAX SUREGRIP PRO SPORT 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми GRIPMAX SUREGRIP PRO SPORT 305/40R20 112Y (TL, XL) #274882

EAN: 8859291438762
Летни гуми GRIPMAX SUREGRIP PRO SPORT - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 112Y )
Сезон летни летни
Товарен индекс 112 до 1120 кг
Скоростен индекс Y до 300 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.
316 . 58 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителят на този модел гуми е GRIPMAX. Предпочитана марка на редица наши клиенти. Моделът SUREGRIP PRO SPORT се предлага в магазина ProGumi.Тези гуми са отбелязани от вид летни. Отбелязаната от производителя ширина на гумата е 305. 40 е маркираната височина за гумата. Отбелязаният диаметър за гумата е R20. 112 (до 1120 кг) е максимално допустимият товарен индекс. Скоростният индекс за модела е сред добрите за този клас гуми Y (до 300 км/ч.). Отбелязаното от производителя сцепление на мокро за модела е със стойност A. C е отбелязаната маркировка свързана с разход на гориво. Разглежданият от вас моделe с добри показатели за шум при шофиране , като нивото на шум е 75 dB. Ние можем да извършим доставка за 2 дни.
Характеристики
Производител GRIPMAX
Модел SUREGRIP PRO SPORT
Сезон летни гуми
Ширина 305
Височина 40
Диаметър R20
Товарен индекс 112 (до 1120 кг)
Скоростен индекс Y (до 300 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво C
Шум 75 dB
Ниво на шум B
Опции XL-подсилена гума
Индекси TL, XL
Тежест 16.52
Доставка 2 дни
евро етикет
C
A
2
75

Обозначения в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в изразходването на гориво

Ако управлявате кола с висок клас гуми определено ще имате далеч по-икономични стойности на потребление на гориво. Научните изследвания показват, че на гумите се дължи до до 20 процента от консумацията на гориво при вашето превозно средство.

Теглото на вашия автомобил и вашият личен стил на каране също оказват голямо влияние. Ниското налягане на гумите увеличават сериозно съпротивлението при въртене и това се отразява на сцеплението при мокра настилка. Икономията в потреблението на гориво е отбелязана от A до G по цветна скала.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G означава редуциране на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите с мокър асфалт е изключително важна характеристика с оглед на безопасността и зависи основно от способността на гумата да спре превозното средство колкото се може по-бързо върху мокро пътно платно. Разликата при внезапно спиране между гуми от клас A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава според условията на шофиране и други фактори. Например при автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е с 18 метра по-малък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е колосална разлика и често се оказва от голямо значение в извънредни ситуации на пътното платно.

*. Външен шум

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Шумът от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста клиенти не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е показан. Той категоризира гумата по отношение на стандартите на ЕС за ниво на шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Винаги когато избирате гуми с добра шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Шумът, които се генерира при въртене на гумата, е маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава голямо отражение върху нивото на шум. Например при увеличение с около 3 dB това ще доведе до удвояване силата на шума от гумата.

Препоръчваме Ви също: автогуми  гуми цена  зимни гуми  летни гуми цена 

Този сайт използва бисквитки