ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
GRIPMAX SUREGRIP PRO SPORT 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми GRIPMAX SUREGRIP PRO SPORT 295/30R24 104Y (XL) #274879

EAN: 8859291438656
Летни гуми GRIPMAX SUREGRIP PRO SPORT - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 104Y )
Сезон летни летни
Товарен индекс 104 до 900 кг
Скоростен индекс Y до 300 км/ч.
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.
662 . 50 lv.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание GRIPMAX е производителят на тази гума. Предпочитана марка на много клиенти в страната. Модел SUREGRIP PRO SPORT можете да поръчате от магазин за гуми ProGumi.Гумите са отбелязани като летни. Маркираната ширина за модела е 295. Маркираната височина за гумата от производителя е 30. Маркираният диаметър за гумата от производителя е R24. 104 (до 900 кг) е разрешеният товарен индекс. Тези гуми имат скоростен индекс Y (до 300 км/ч.). Магазин ProGumi предлагаме модел с доставка в рамките на 2 дни. В долната таблица можете да разгледате детайлите за модела, като при допълнителни въпроси може да се свържете с наш служител за съдействие при избора.
Характеристики
Производител GRIPMAX
Модел SUREGRIP PRO SPORT
Сезон летни гуми
Ширина 295
Височина 30
Диаметър R24
Товарен индекс 104 (до 900 кг)
Скоростен индекс Y (до 300 км/ч.)
Опции XL-подсилена гума
Индекси XL
Доставка 2 дни

Евро етикет - обозначение

Икономия на гориво *. Икономия в горивото

Редица научни изследвания показват, че гумите оказват влияние до 16 процента от консумацията на гориво за вашето превозно средство. Когато поръчате гуми с добри показатели за разход на гориво ще имате значителни икономии в разходите при дългосрочна употреба.

Енергийно ефективното (екологично) шофиране ще намали разхода на гориво. Теглото на вашия автомобил и вашият уникален стил на шофиране също могат да окажат голямо влияние. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите покачват значително съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява много на сцеплението на мокра настилка. За оптимална икономия на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките.

  • A (зеленo) най-добрата отчетена стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата отчетена стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва при пътническите автомобили

Разликата в графиката между категория A и G означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег. Икономията в консумацията на гориво е маркирана от A до G по цветна скала.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между гуми класовете A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според условията на шофиране и други фактори. За автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е приблизително с 18 метра по-кратък от този на комплект гуми от клас F. Това е значителна разлика и често се оказва от голямо значение при извънредна ситуация на пътя. Сцеплението с влажната пътна настилка е изключително важна характеристика от гледна точка на безопасността и зависи от способността на гумата да спре колата възможно най-бързо върху мокрото пътно платно.

*. Външен шум влияние

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Външният шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че доста хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е показан в евро етикета. Той класифицира гумите по отношение на лимитите на ЕС за шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на един автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-добра категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Шумът, които се генерира при въртене на гумата, е маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например при увеличение с около 3 dB това ще удвои при силата на шума от гумата.

Препоръчваме също: online gumi  205 55r16  автогуми цени 

Този сайт използва бисквитки