ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
GRIPMAX SUREGRIP PRO SPORT 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми GRIPMAX SUREGRIP PRO SPORT 285/35R19 103Y (XL) #274874

Летни гуми GRIPMAX SUREGRIP PRO SPORT - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 103Y )
Сезон летни летни
Товарен индекс 103 до 875 кг
Скоростен индекс Y до 300 км/ч.
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
253 . 40 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание GRIPMAX е фирмата произвела тази гума. Моделът SUREGRIP PRO SPORT може да закупите от сайта ProGumi на атрактивна цена.Маркировката на този модел гуми е летни. Ширина за модела е 285. 35 е отбелязаната от производителя височина на гумата. Маркираният диаметър за гумата от производителя е R19. 103 (до 875 кг) е допустимият товарен индекс. Скоростният индекс е сред най-добрите Y (до 300 км/ч.) за този клас гуми. Ние предлагаме модел с доставка за 2 дни. Таблицата по-долу показва още допълнителна информация за модела. Ако имате въпроси - не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Производител GRIPMAX
Модел SUREGRIP PRO SPORT
Сезон летни гуми
Ширина 285
Височина 35
Диаметър R19
Товарен индекс 103 (до 875 кг)
Скоростен индекс Y (до 300 км/ч.)
Опции XL-подсилена гума
Индекси XL
Доставка 2 дни

Евро етикет - символи

Икономия на гориво *. Икономия в потреблението на гориво

Ако управлявате превозно средство и ползвате висок клас гуми със сигурност имате по-икономични стойности на потребление на гориво. Редица научни изследвания показват, че гумите оказват влияние до до 20% от консумацията на гориво за вашата кола.

Енергийно ефективното шофиране може значително да намали потреблението на гориво. Теглото на вашия автомобил и вашият личен стил на управление на автомобила също могат да окажат сериозно влияние. Ниското налягане на гумите увеличават съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява много на сцеплението на мокърт път. За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Икономията на гориво се оценява от A до G по цветна схема.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в скалата между категория A и G означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 километра.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при внезапно спиране между от клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава според условията на шофиране. Сцеплението на гумите с влажната пътна настилка е много важно с оглед на безопасността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре автомобила възможно най-бързо върху мокрото пътно платно. За автомобил движещ се с 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е приблизително с 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е колосална разлика и може да се окаже от голямо значение при извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум влияние

Външен шум Шумът от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че доста клиенти не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е отбелязан на евро етикета. Това маркира гумите по отношение на стандартите на Европейския Съюз за ниво на шум.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-висока категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. В долният край на етикета е показана стойност в децибели, която показва генерирания при въртене шум на гумата. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивата на шума. Например увеличение с около 3 dB това удвоява при силата на шума от гумата.

Вижте също: автогуми цени  гуми цени  зимни гуми  нови летни гуми 

Този сайт използва бисквитки