ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
GRIPMAX MUD RAGE R/T MAX 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми GRIPMAX MUD RAGE R/T MAX 265/70R16 121/118Q (LT, RWL) #196850

Летни гуми GRIPMAX MUD RAGE R/T MAX - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 118Q )
Сезон летни летни
Товарен индекс 118 до 1320 кг
Скоростен индекс Q до 160 км/ч.
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
276 . 15 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя GRIPMAX. Известна фирма в света на гумите. Моделът MUD RAGE R/T MAX се предлага от магазина за гуми ProGumi на невероятно атрактивна цена.Характеристиката Сезон на гумите е маркирана като летни. Отбелязаната от производителя шириниана на гумата е 265. 70 е маркираната височина за гумата от производителя. Маркирания диаметър за гумата от производителя е R16. Разрешения товарен индекс е 118 (до 1320 кг). Ако се интересувате относно скоростния индекс на модела - той е Q (до 160 км/ч.). Магазин ProGumi може да направим доставката за 2 дни.
Характеристики
Производител GRIPMAX
Модел MUD RAGE R/T MAX
Сезон летни гуми
Ширина 265
Височина 70
Диаметър R16
Товарен индекс 118 (до 1320 кг)
Скоростен индекс Q (до 160 км/ч.)
Индекси LT, RWL
Тежест 14.81
Доставка 2 дни

Легнда на символите в евро етикетите

Икономия на гориво *. Икономия в консумацията на гориво

Ако управлявате превозно средство разполагаща с висок клас гуми определено ще имате по-икономични параметри на потребление на гориво. Научните изследвания показват, че гумите оказват влияние около 15% от консумацията на гориво при вашата кола.

Теглото на колата и вашият личен стил на управление на автобола също оказват голямо влияние. Екологичното шофиране ще намали разхода на гориво - съответно и разходитве Ви. Ниското налягане при гумите покачва значително съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението на мокра настилка. За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата между стойностите A и G може да означава намаление на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 километра. Икономията в потреблението на гориво се маркира от A до G в цветна схема.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между от клас A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според индивидуалния стил на шофиране от водача. За автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-къс от този на автомобил с гуми клас F. Това е огромна разлика и може да се окаже от огромно значение при извънредни ситуации на пътното платно. Сцеплението на гумите с влажна пътна настилка е изключително важна характеристика от гледна точка на безопасността и зависи основно от способността на гумата да спре автомобила колкото се може по-бързо върху влажния асфалт.

*. Влияние на външен шум

Външен шум На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Избирането на гуми с добра шумова категория намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате. Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето хора не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е показан в евро етикета. Това маркира гумите по отношение на европейските лимити за ниво на шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава голямо отражение върху нивото на шум. Например когато показателя се увеличи с 3 dB това удвоява силата на шума от гумата.

Вижте също: летни гуми цена  зимни гуми цена  автомобилни гуми цени  гуми за мотор цена