ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
GRIPMAX GRIPMAX A/T 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми GRIPMAX GRIPMAX A/T 215/75R15 100S #157630

EAN: 6996779270086
Летни гуми GRIPMAX GRIPMAX A/T - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 100S )
Сезон летни летни
Товарен индекс 100 до 800 кг
Скоростен индекс S до 180 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 3 бр.
136 . 70 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя GRIPMAX. Любима марка на много хора в България. Модел GRIPMAX A/T можете да поръчате от магазин за гуми ProGumi на супер цена.Гумите са от тип летни. Ширина за модела е 215. Маркираната височина за гумата е 75. Отбелязания диаметър за гумата е R15. Товарен индекс - 100 (до 800 кг). Ако се интересувате относно скоростния индекс на модела - той е S (до 180 км/ч.). Отбелязаното сцепление на мокро за модела гума е със стойност C. Маркировката за разходът на гориво е D. Разглежданата от вас гума e с добри показатели за шум при шофиране нивото на шум е 71 dB. Ние можем да осигурим този модел в рамките на 2 дни.
Характеристики
Производител GRIPMAX
Модел GRIPMAX A/T
Сезон летни гуми
Ширина 215
Височина 75
Диаметър R15
Товарен индекс 100 (до 800 кг)
Скоростен индекс S (до 180 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 71 dB
Тежест 12.86
Доставка 2 дни
евро етикет
D
C
71

Евро етикет - маркировка

Икономия на гориво *. Икономия в консумацията на гориво

Научните изследвания показват, че гумите оказват влияние около до 20% от консумацията на гориво при вашето превозно средство. Когато закупите гуми с по-добра категотия за разход на гориво ще имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво и по-малко емисии на CO2.

За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията. Ниското налягане на гумите покачва доста съпротивлението при въртене на колелата и се отразява много на сцеплението при мокър път. Теглото на автомобила и вашият уникален стил на каране също оказват голямо влияние. Енергийно ефективното (екологично) шофиране намалява потреблението на гориво - съответно и разходитве Ви.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег. Икономията в потреблението на гориво се отбелязва от A до G по цветна скала.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между гуми от клас A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен при индивидуалния стил на шофиране. При превозно средство движещо се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е до 18 метра по-кратък от този на комплект гуми от клас F. Това е огромна разлика и често се оказва от голямо значение при извънредни ситуации на пътното платно. Сцеплението с влажна пътна настилка е много важно от гледна точка на безопасността и зависи от способността на гумата да спре колата незабавно върху мокрото пътно платно.

*. Външен шум

Външен шум Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста клиенти не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е маркиран на евро етикета. Той класифицира гумата по отношение на лимитите на ЕС за шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Избирането на гуми с по-добра категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивата на шума. Например при увеличение дори и само с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на шума от гумата.

Популярно в сайта: гуми за мотори цена  евтини гуми  гуми 205 55 r16  автогуми 

Този сайт използва бисквитки