ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
GRIPMAX CLASSIC GRIP 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми GRIPMAX CLASSIC GRIP WSW 135/80R15 72H (TL) #312842

DOT’23
EAN: 6969999069686
Летни гуми GRIPMAX CLASSIC GRIP WSW - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 72H )
Сезон летни летни
Товарен индекс 72 до 355 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ..Наличност: 4 бр.+
86 . 23 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание GRIPMAX е фирмата произвела тази гума. Любима марка на редица наши клиенти. Моделът CLASSIC GRIP може да закупите от ProGumi.Този модел може да е подходящ за вас ако търсите летни гуми. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 135. 80 е отбелязаната от производителя височина на гумата. R15 е отбелязаният от производителя диаметър за гумата. Максимално допустимият товарен индекс е 72 (до 355 кг). Ако информацията за скоростния индекс е важна за вас - неговата стойност е H (до 210 км/ч.). Ние от ProGumi може да направим доставката за 7-10 дни от Германия. Таблицата по-долу показва още допълнителна информация за модела. Ако имате въпроси - не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Производител GRIPMAX
Модел CLASSIC GRIP
Сезон летни гуми
Ширина 135
Височина 80
Диаметър R15
Товарен индекс 72 (до 355 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Индекси TL
Тежест 6.43
Доставка 7-10 дни от Германия

Какво означават символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в изразходването на гориво

Редица научни изследвания показват, че гумите оказват влияние приблизително 16 процента от консумацията на гориво за вашето превозно средство. Ако управлявате превозно средство с висок клас гуми може да имате далеч по-икономични параметри на потребление на гориво.

За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани. Ниското налягане на гумите покачват значително съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява много на сцеплението при мокра настилка. Теглото на автомобила и вашият уникален стил на каране също могат да окажат сериозно влияние. Енергийно ефективното (екологично) шофиране ще намали със сигурност потреблението на гориво.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G означава намаление на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при 1000 километра пробег. Икономията в консумацията на гориво е отбелязана в евро етикета със символи от A до G по цветна схема.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между гуми класовете A и G може да бъде до около 30%. Когато се измерва по изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава според стила на шофиране и други фактори. За превозно средство движещо се с приблизително 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е с 18 метра по-малък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е колосална разлика и често се оказва от голямо значение при извънредни ситуации на пътното платно. Сцеплението на гумите на автомобила с влажната пътна настилка е изключително важно от гледна точка на сигурността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре автомобила колкото се може по-бързо върху мокрия асфалт.

*. Влияние на външен шум

Външен шум

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че доста хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, класа за шум също е показан в евро етикета. Това класифицира гумите по отношение на европейските стандарти за ниво на шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирането на гуми с добра категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C Шумът, които се генерира при въртене на гумата, е маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивото на шум. Например , когато показателят се увеличи с 3 dB това удвоява при силата на външния шум от гумата.

*. Символ за зимни гуми

Гуми етикети - зимни гумиЗимните гуми, одобрени за използване при тежки снежни условия, носят специфична пиктограма, наречена „Алпийски символ“ или 3PMSF (3 върха със снежинка). За да има пиктограма, гумата трябва да е преминала специално изпитване за спиране на път със сняг. Въросният символ можете да намерите на страничната стена на гумата.

 

*. Символ за гуми за лед

Гуми етикети - зимни гумиСкандинавските зимни гуми, одобрени за използване при изключително студени и екстремни зимни условия, също носят специфична пиктограма, представляваща леден сталагмит. За да носи пиктограмата, гумата трябва да е преминала специално изпитване за екстремно спиране на лед. Тези гуми се продават предимно в скандинавските страни и трябва да се използват при изключително студени и усложнени зимни условия. Обикновено тези гуми не работят добре на влажна повърхност или при умерени зимни условия.

 

 

Вижте също: автомобилни гуми цени  гуми цена  205 55 r16  195 65 r15