ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
GOODYEAR Wrangler MT/R 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми GOODYEAR WRANGLER MT/R 235/85R16 114/111Q (MT, TL, LT, 8PR, POR, M+S) #158554

EAN: 4038526021373
Летни гуми GOODYEAR WRANGLER MT/R - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 111Q )
Сезон летни летни
Товарен индекс 111 до 1090 кг
Скоростен индекс Q до 160 км/ч.
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
380 . 56 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание GOODYEAR е производителя на тази гума. Модел WRANGLER MT/R можете да поръчате от ProGumi на добра цена.Гумите са отбелязани от вид летни. Маркираната ширина за модела е 235. 85 е маркираната височина за гумата от производителя. Отбелязания диаметър за гумата е R16. 111 (до 1090 кг) е разрешения товарен индекс. Скоростния индекс за този модел гуми е Q (до 160 км/ч.). Ние от ProGumi може да направим доставката за 2 дни.
Характеристики
Сегмент Премиум
Производител GOODYEAR
Модел WRANGLER MT/R
Сезон летни гуми
Ширина 235
Височина 85
Диаметър R16
Товарен индекс 111 (до 1090 кг)
Скоростен индекс Q (до 160 км/ч.)
Индекси MT, TL, LT, 8PR, POR, M+S
Тежест 19.93
Доставка 2 дни

Символи в евро етикета

Икономия на гориво *. Потребление на гориво

Когато поръчате гуми с по-добри показатели за раход на гориво ще имате сериозни икономии в разходите при дългосрочна употреба. Научните изследвания показват, че гумите оказват приблизително 17-20 процента от консумацията на гориво за вашия автомобил.

Теглото на автомобила и вашият уникален стил на каране също оказват сериозно влияние. Ниското налягане при гумите увеличава доста съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението при мокър път.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G може да означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при 1000 километра. Икономията в консумацията на гориво се оценява от A до G в цветна схема.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата в спирачния път между от клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен при индивидуалния стил на шофиране от водача. Сцеплението на гумите на превозното средство с влажната пътна настилка е много важна характеристика с оглед на безопасността и зависи основно от възможността на гумата да спре колата бързо върху мокрия асфалт. Например за превозно средство движещо се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е до 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е огромна разлика и често се оказва от огромно значение в извънредна ситуация.

*. Влияние на външен шум

Външен шум Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето клиенти не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е отбелязан. Това маркира гумата по отношение на лимитите на ЕС за шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Ако изберете гуми с добра шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивата на шума. Например когато показателя се увеличи с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на шума от гумата.

Вижте също: всесезонни гуми  гуми за мотор цена  гуми 205 55 r16  195 65 r15