ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
GOODYEAR Wrangler MT/R 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Goodyear Wrangler MT/R POR 235/85R16 114Q (MT, TL, LT, 8PR, POR, M+S) #151618

EAN: 4038526021373
Летни гуми Goodyear Wrangler MT/R POR - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 114Q )
Сезон летни летни
Товарен индекс 114 до 1180 кг
Скоростен индекс Q до 160 км/ч.
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
487 . 57 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от GOODYEAR. Една от наложените компании на пазара. Моделът WRANGLER MT/R се предлага от онлайн магазина ProGumi на изключително атрактивна цена.Този модел гуми са от тип летни. Маркираната ширина за модела е 235. 85 е маркираната височина за гумата. R16 е отбелязания диаметър за гумата. Максимално допустимия товарен индекс е 114 (до 1180 кг). Скоростния индекс е сред най-добрите Q (до 160 км/ч.) за този клас гуми. Магазин ProGumi можем да осигурим този модел в рамките на 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Сегмент Премиум
Производител GOODYEAR
Модел WRANGLER MT/R POR
Сезон летни гуми
Ширина 235
Височина 85
Диаметър R16
Товарен индекс 114 (до 1180 кг)
Скоростен индекс Q (до 160 км/ч.)
Индекси MT, TL, LT, 8PR, POR, M+S
Тежест 19.93
Доставка 7-10 дни от Германия

Легенда на символите

Икономия на гориво *. Разход на гориво

Изследванията показват, че на гумите се дължи приблизително 20 процента от разхода на гориво при вашия автомобил. Изборът на гуми с добра категория за разход на гориво ще ви осигури по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2.

За максимална икономия на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията. Обърнете внимание, че гумиа с ниско налягане покачва доста съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението при мокър път. Теглото на вашия автомобил и вашият личен стил на каране също оказват значително влияние. Енергийно ефективното (екологично) каране ще намали със сигурност потреблението на гориво - съответно и разходитве Ви. Икономията в потреблението на гориво се оценява от A до G по цветна схема.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G може да означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 километра.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при внезапно спиране между класовете A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според стила на шофиране. Сцеплението на гумите с влажна пътна настилка е много важно за всеки шофьор от гледна точка на безопасността и зависи най-вече от способността на гумата да спре колата по възможност незабавно върху мокро пътно платно. Например за лек автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е приблизително с 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е огромна разлика и често се оказва от голямо значение в извънредна ситуация.

*. Влияние на външен шум

Външен шум

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-добра шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате. Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че повечето хора не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е показан в евро етикета. Това класифицира гумата по отношение на лимитите на ЕС за шум.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава отражение върху нивото на шум. Например увеличение с 3 dB това удвоява силата на шума от гумата.

Популярно при нас: летни гуми цена  зимни гуми  нови автогуми  гуми за мотори