ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
GOODYEAR WRANGLER AT ADVENTURE 2
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Goodyear Wrangler AT Adventure 265/70R16 112T (XL, AT) #302996

EAN: 5452000583697
Летни гуми Goodyear Wrangler AT Adventure - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 112T )
Сезон летни летни
Товарен индекс 112 до 1120 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
576 . 72 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя GOODYEAR. Модел WRANGLER AT ADVENTURE можете да поръчате от магазин за гуми ProGumi на супер цена.Този модел е подходящ за вас ако търсите летни гуми. Ширина за модела е 265. 70 е маркираната височина за гумата. Маркираният диаметър за гумата е R16. Максимално допустимият товарен индекс е 112 (до 1120 кг). Скоростният индекс за модела е сред добрите за този клас гуми T (до 190 км/ч.). Сцеплението на мокро за гумата е със стойност E. Относно разхода на гориво, производителят е отбелязал стойност E. Разглежданият от вас моделe с добри показатели за шум при шофиране отбелязаното ниво на шум е 72 dB. Ние от ProGumi можем да извършим доставка за 7-10 дни от Германия. В таблицата по-долу можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Производител GOODYEAR
Модел WRANGLER AT ADVENTURE
Сезон летни гуми
Ширина 265
Височина 70
Диаметър R16
Товарен индекс 112 (до 1120 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро E
Разход на гориво E
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Опции XL-подсилена гума
Индекси XL, AT
Тежест 18.51
Доставка 7-10 дни от Германия
видео клип
евро етикет
E
E
2
72

Легенда

Икономия на гориво *. Икономия в горивото

Много изследвания показват, че гумите оказват влияние приблизително 15-20% от консумацията на гориво при вашето превозно средство. Когато закупите гуми с хубави показатели за разход на гориво ще имате стабилни икономии в разходите при дългосрочна употреба.

Теглото на автомобила и вашият личен стил на управление на автобола също оказват сериозно влияние. Обърнете внимание, че гумите с ниско налягане увеличават съпротивлението при въртене и това се отразява на сцеплението при мокра настилка. Икономията в потреблението на гориво се отбелязва от A до G по цветна схема.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата между стойностите A и G означава намаление на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между клас A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при условията на шофиране от водача. При превозно средство движещо се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е с 18 метра по-къс от този на автомобил с гуми клас F. Това е колосална разлика и може да се окаже от огромно значение в извънредни ситуации. Сцеплението на гумите на автомобила с влажен асфалт е изключително важно с оглед на безопасността и зависи най-вече от способността на гумата да спре превозното средство колкото се може по-бързо върху влажното пътно платно.

*. Външен шум

Външен шум На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Ако изберете гуми с по-добра категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате. Шумът от гумата се измерва в децибели. Тъй като много хора не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е отбелязан. Той класифицира гумата по отношение на европейските лимити за шум.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C Генерираният шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивата на шума. Например увеличение дори и само с 3 dB това удвоява силата на външния шум от гумата.

*. Символ за зимни гуми

Гуми етикети - зимни гумиЗимните гуми, одобрени за използване при тежки снежни условия, носят специфична пиктограма, наречена „Алпийски символ“ или 3PMSF (3 върха със снежинка). За да има пиктограма, гумата трябва да е преминала специално изпитване за спиране на път със сняг. Въросният символ можете да намерите на страничната стена на гумата.

 

*. Символ за гуми за лед

Гуми етикети - зимни гумиСкандинавските зимни гуми, одобрени за използване при изключително студени и екстремни зимни условия, също носят специфична пиктограма, представляваща леден сталагмит. За да носи пиктограмата, гумата трябва да е преминала специално изпитване за екстремно спиране на лед. Тези гуми се продават предимно в скандинавските страни и трябва да се използват при изключително студени и усложнени зимни условия. Обикновено тези гуми не работят добре на влажна повърхност или при умерени зимни условия.

 

 

Препоръчваме Ви също: нови гуми  гуми 205 55 r16  нови автогуми 

Този сайт използва бисквитки