ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
GOODYEAR WRANGLER AT ADVENTURE 2
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Goodyear Wrangler AT Adventure 265/75R16 112Q (TL, AT, 6PR, POR, M+S) #203045

EAN: 5452000583802
Летни гуми Goodyear Wrangler AT Adventure - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 112Q )
Сезон летни летни
Товарен индекс 112 до 1120 кг
Скоростен индекс Q до 160 км/ч.
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
438 . 99 lv.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание GOODYEAR е фирмата произвела тази гума. Модел WRANGLER AT ADVENTURE можете да поръчате от магазин ProGumi. Обозначението Сезон на гумите е отбелязано като летни. Маркираната ширина на гумата за модела е 265. 75 е маркираната височина за гумата от производителя. Отбелязаният диаметър за гумата е R16. Разрешеният товарен индекс е 112 (до 1120 кг). Тези гуми имат скоростен индекс Q (до 160 км/ч.). Ние можем да осигурим този модел в рамките на 7-10 дни от Германия. В таблицата с характеристики за модела можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Сегмент Премиум
Производител GOODYEAR
Модел WRANGLER AT ADVENTURE
Сезон летни гуми
Ширина 265
Височина 75
Диаметър R16
Товарен индекс 112 (до 1120 кг)
Скоростен индекс Q (до 160 км/ч.)
Индекси TL, AT, 6PR, POR, M+S
Тежест 18.81
Доставка 7-10 дни от Германия
видео клип

Легнда на символите в евро етикетите

Икономия на гориво *. Консумацията на гориво

Ако закупите гуми за вашата кола с добра категотия за разход на гориво ще можете да имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво. Гумите оказват до 18-20% от разхода на гориво при вашето превозно средство.

Теглото на автомобила и вашият собствен стил на каране също оказват голямо влияние. Енергийно ефективното шофиране ще намали консумацията на гориво. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличава доста съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението на мокра настилка. За оптимална икономия на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките. Икономията в потреблението на гориво е маркирана от A до G по цветна скала.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в графиката между категория A и G означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 километра.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при спирането на автомобил между класовете A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен според индивидуалния стил на шофиране и други фактори. Сцеплението на гумите с мокра пътна настилка е изключително важно с оглед на безопасността и зависи от възможността на гумата да спре колата колкото се може по-бързо върху мокро пътно платно. За лек автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е с 18 метра по-кратък от този на комплект гуми от клас F. Това е много-голяма разлика и често се оказва от голямо значение в извънредни ситуации на пътното платно.

*. Влияние на външен шум

Външен шум

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Ако изберете гуми с по-добра категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате. Шума от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето клиенти не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е показан в евро етикета. Това маркира гумата по отношение на лимитите на Европейския Съюз за ниво на шум.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава отражение върху нивото на шум. Например при увеличение само с 3 dB това ще удвои при силата на външния шум от гумата.

Вижте също: зимни гуми  магазини за гуми  гуми 205 55 r16  летни гуми