ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
GOODYEAR Vector 4Seasons SUV G2 215 65 16 98 H 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Goodyear VECTOR 4SEASONS SUV G2 255/60R18 108V (TL, SUV, M+S, 3PMSF) #274468

EAN: 5452000667625
Всесезонни гуми Goodyear VECTOR 4SEASONS SUV G2 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 108V )
Товарен индекс 108 до 1000 кг
Скоростен индекс V до 240 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2-4 дни Наличност **Наличност: 4 бр.+
302 . 20 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя GOODYEAR. Предпочитана марка на много клиенти в страната. Моделът VECTOR 4SEASONS SUV G2 може да закупите от ProGumi.Характеристиката Сезон на гумите е маркирана като всесезонни. Отбелязаната от производителя ширина е 255. Маркираната височина за гумата е 60. Отбелязаният диаметър за гумата от производителя е R18. 108 (до 1000 кг) е товарният индекс за модела. Тези гуми имат скоростен индекс V (до 240 км/ч.). Сцеплението на мокро за модела е B. B е отбелязаната маркировка свързана с разход на гориво. Разглежданите от вас гуми са доста тихи за техния клас тяхното ниво на шум е 71 dB. Онлайн магазин ProGumi предлагаме модел с доставка за 2-4 дни. Долната таблица показва още детайли за модела.
Характеристики
Сегмент Премиум
Производител GOODYEAR
Модел VECTOR 4SEASONS SUV G2
Сезон всесезонни гуми
Ширина 255
Височина 60
Диаметър R18
Товарен индекс 108 (до 1000 кг)
Скоростен индекс V (до 240 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво B
Шум 71 dB
Ниво на шум B
Индекси TL, SUV, M+S, 3PMSF
Тежест 13.992
Доставка 2-4 дни
евро етикет
B
B
2
71

Евро етикет - обозначение

Икономия на гориво *. Икономия на гориво

Ако управлявате превозно средство с висок клас гуми със сигурност имате далеч по-икономични стойности на потребление на гориво. Изследванията показват, че на гумите се дължи около 18% от разхода на гориво при вашия автомобил.

За оптимална икономия на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани. Енергийно ефективното (екологично) шофиране намалява консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви.

  • A (зеленo) най-добрата отчетена стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата отчетена стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва при пътническите автомобили

Разликата в скалата между категория A и G може да означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво на всеки 1000 километра. Икономията в потреблението на гориво е маркирана от A до G по цветна схема.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението с влажна пътна настилка е изключително важно за всеки шофьор от гледна точка на безопасността и зависи най-вече от способността на гумата да спре автомобила колкото се може по-бързо върху мокрия асфалт. Разликата в спирачния път между клас A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при индивидуалния стил на шофиране и други фактори. Например за кола движеща се с приблизително 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е с около 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е огромна разлика и може да се окаже от голямо значение при извънредни ситуации.

*. Външен шум влияние

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирайки гуми с по-висока категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате. Шумът от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че доста хора не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е маркиран. Това маркира гумите по отношение на стандартите на Европейския Съюз за шум.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. В долният край на етикета е показана стойност в децибели, която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например увеличение само с 3 dB това удвоява при силата на външния шум от гумата.

Вижте също: всесезонни гуми цена  мото гуми  205 55r16  195 65 r15 

Този сайт използва бисквитки