ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
GOODYEAR VECTOR 4SEASONS GEN-3 SUV 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Goodyear VECTOR 4SEASONS GEN-3 SUV 255/55R19 111W (XL, SUV, M+S, 3PMSF) #258052

EAN: 4038526099389
Всесезонни гуми Goodyear VECTOR 4SEASONS GEN-3 SUV - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 111W )
Товарен индекс 111 до 1090 кг
Скоростен индекс W до 270 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 6-9 дни от Германия Наличност Наличност: 4 бр.+
452 . 26 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание GOODYEAR е производителят на тази гума. Една от наложените фирми на пазара. Моделът VECTOR 4SEASONS GEN-3 SUV се предлага от онлайн магазина за гуми ProGumi.Този модел гуми са от тип всесезонни и са предпочитан избор сред много наши клиенти. Отбелязаната от производителя ширина на гумата е 255. Маркираната височина за гумата от производителя е 55. Отбелязаният диаметър за гумата е R19. 111 (до 1090 кг) е товарният индекс за модела. Скоростният индекс е сред най-добрите W (до 270 км/ч.) за този клас гуми. Магазин ProGumi можем да извършим доставка за 6-9 дни от Германия. В таблицата с характеристики за модела можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Сегмент Премиум
Производител GOODYEAR
Модел VECTOR 4SEASONS GEN-3 SUV
Сезон всесезонни гуми
Ширина 255
Височина 55
Диаметър R19
Товарен индекс 111 (до 1090 кг)
Скоростен индекс W (до 270 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво C
Шум 73 dB
Ниво на шум B
Опции XL-подсилена гума
Индекси XL, SUV, M+S, 3PMSF
Тежест 16.473
Доставка 6-9 дни от Германия
евро етикет

Легенда на символите

Икономия на гориво *. Икономия на гориво

Ако управлявате кола с висок клас гуми със сигурност имате далеч по-икономични параметри на потребление на гориво. Изследванията показват, че на гумите се дължи около 18-20% от консумацията на гориво за вашата кола.

Теглото на вашия автомобил и вашият уникален стил на управление на автобола също могат да окажат голямо влияние. Екологичното (енергийно ефективно) каране ще намали със сигурност разхода на гориво. Ниското налягане на гумите увеличават доста съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява много на сцеплението на мокра настилка. За максимална икономия на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани. Разликата в графиката между стойностите A и G може да означава намаление на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 километра.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Икономията на гориво се оценява в евро етикета със символи от A до G по цветна схема.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между гуми клас A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според стила на шофиране от водача. Сцеплението на гумите с мокра пътна настилка е много важно за всеки шофьор с оглед на безопасността и зависи най-вече от способността на гумата да спре колата бързо върху влажния асфалт. За кола движеща се с 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е до 18 метра по-малък от този на комплект гуми от клас F. Това е огромна разлика и може да се окаже от огромно значение при извънредни ситуации на пътното платно.

*. Влияние на външен шум

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като доста клиенти не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е отбелязан на евро етикета. Това маркира гумите по отношение на стандартите на Европейския Съюз за ниво на шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Ако изберете гуми с по-добра шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C Генерираният шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например увеличение само с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на шума от гумата.

Препоръчваме също: гуми  205 55 r16  автогуми цени