ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Goodyear Vector 4Seasons GEN-3 2
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Goodyear Vector 4Seasons GEN-3 245/50R19 105H (TL, XL) #281540

EAN: 4038526353832
Всесезонни гуми Goodyear Vector 4Seasons GEN-3 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 105H )
Товарен индекс 105 до 925 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
415 . 30 lv.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя GOODYEAR. Модел VECTOR 4SEASONS GEN-3 можете да поръчате от сайта ProGumi.Този модел може да е правилният избор ако търсите да закупите всесезонни гуми. Ширината на модела е 245. 50 е маркираната височина за гумата от производителя. Маркираният диаметър за гумата е R19. Разрешеният товарен индекс е 105 (до 925 кг). Ако се интересувате относно скоростния индекс на модела - той е H (до 210 км/ч.). Сцеплението на мокро за модела е B. Маркировката за разхода на гориво е A. 72 dB e шума при шофиране, като това е добър показател. Ние от ProGumi може да направим доставката за 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Производител GOODYEAR
Модел VECTOR 4SEASONS GEN-3
Сезон всесезонни гуми
Ширина 245
Височина 50
Диаметър R19
Товарен индекс 105 (до 925 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво A
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Опции XL-подсилена гума
Индекси TL, XL
Тежест 12.6
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
A
B
2
72

Евро етикет - маркировка

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Когато изберете гуми с по-добри показатели за разход на гориво ще имате големи икономии в разходите при дългосрочна употреба. Според редица изследвания - на гумите се дължи приблизително 15% от разхода на гориво при вашето превозно средство.

За оптимална икономия на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Енергийно ефективното шофиране ще намали със сигурност потреблението на гориво. Ниското налягане на гумите увеличават съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява много на сцеплението на мокра настилка. Теглото на вашия автомобил и вашият уникален стил на каране също оказват значително влияние. Икономията на гориво се отбелязва от A до G в цветна скала.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в скалата между категория A и G означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 километра.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между класовете A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен според стила на шофиране и други фактори. Сцеплението на гумите на автомобила с влажен асфалт е много важно с оглед на безопасността и зависи най-вече от способността на гумата да спре колата бързо върху влажния асфалт. За кола движеща се с приблизително 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-кратък от този на комплект гуми от клас F. Това е много-голяма разлика и не рядко се оказва от голямо значение в извънредни ситуации на пътното платно.

*. Външен шум влияние

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирането на гуми с добра шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате. Шумът от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много хора не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е отбелязан. Това маркира гумите по отношение на стандартите на ЕС за ниво на шум.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. В долният край на етикета е показана стойност в децибели, която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава голямо отражение върху нивото на шум. Например , когато показателят се увеличи само с 3 dB това ще удвои при силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме също: автогуми  195 65r15  всесезонни гуми цени  нови зимни гуми