ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Goodyear Vector 4Seasons GEN-3 2
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Goodyear VECTOR 4SEASONS GEN-3 225/55R17 101Y (TL, XL, M+S, 3PMSF) #281147

EAN: 4038526074621
Всесезонни гуми Goodyear VECTOR 4SEASONS GEN-3 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 101Y )
Товарен индекс 101 до 825 кг
Скоростен индекс Y до 300 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност #Наличност: 4 бр.+
328 . 34 lv.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя GOODYEAR. Предлаганият модел VECTOR 4SEASONS GEN-3 можете да поръчате от сайта за гуми ProGumi.Тези гуми са всесезонни и са изключително добър избор при много клиенти. Ширината на модела е 225. 55 е отбелязаната от производителя височина на гумата. R17 е отбелязаният от производителя диаметър за гумата. Разрешеният товарен индекс е 101 (до 825 кг). Скоростният индекс за модела Y (до 300 км/ч.). Това е сред най-добрите за този клас гуми. Гумата има сцепление на мокро със стойност B. Относно разхода на гориво, производителят е отбелязал стойност B. Разглежданият от вас моделe с добри показатели за шум при шофиране отбелязаното ниво на шум е 72 dB. Онлайн магазин ProGumi може да направим доставката за 2 дни.
Характеристики
Сегмент Премиум
Производител GOODYEAR
Модел VECTOR 4SEASONS GEN-3
Сезон всесезонни гуми
Ширина 225
Височина 55
Диаметър R17
Товарен индекс 101 (до 825 кг)
Скоростен индекс Y (до 300 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво B
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Опции XL-подсилена гума
Индекси TL, XL, M+S, 3PMSF
Тежест 10.855
Доставка 2 дни
евро етикет
B
B
2
72

Легенда

Икономия на гориво *. Икономия в горивото

Изборът на гуми с висока категория за разход на гориво ще ви позволи по-голям пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2. На гумите се дължи до 17 процента от консумацията на гориво при вашия автомобил.

За минимална консумация на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Енергийно ефективното каране ще намали разхода на гориво - съответно и разходитве Ви. Ниското налягане на гумите покачват доста съпротивлението при въртене и това се отразява много на сцеплението на мокра настилка. Теглото на вашия автомобил и вашият личен стил на шофиране също оказват голямо влияние. Икономията в потреблението на гориво е отбелязана от A до G в цветна скала.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в скалата между категория A и G може да означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при спирането на автомобил между класовете A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при стила на шофиране и други фактори. Например за лек автомобил движещ се с около 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и може да се окаже от голямо значение в извънредна ситуация. Сцеплението на гумите на автомобила с влажната пътна настилка е много важно от гледна точка на безопасността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре автомобила незабавно върху влажния асфалт.

*. Влияние на външен шум

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Избирайки гуми с добра категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате. Външният шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето клиенти не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е показан в евро етикета. Това категоризира гумата по отношение на стандартите на ЕС за ниво на шум.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Шумът в децибели, които се създава при въртене на гумата, е отбелязан в долната част на етикета. Гумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например , когато показателят се увеличи с 3 dB това удвоява силата на шума от гумата.

Препоръчваме Ви също: нови автогуми  гуми цени  205 55r16  195 65 r15