ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
GOODYEAR VECTOR 4SEASONS GEN-2 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Goodyear VECTOR 4SEASONS GEN-2 175/70R13 82T (TL, M+S, 3PMSF) #281145

EAN: 5452000660190
Всесезонни гуми Goodyear VECTOR 4SEASONS GEN-2 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 82T )
Товарен индекс 82 до 475 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност #Наличност: 2 бр.
152 . 69 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание GOODYEAR е компанията производител на разглежданата от вас гума. Наложена марка на пазара. Моделът VECTOR 4SEASONS GEN-2 може да закупите от сайта за гуми ProGumi на промоционална цена.Характеристиката Сезон на гумите е класифицирана като всесезонни. Отбелязаната от производителя ширина на гумата е 175. 70 е маркираната височина за гумата. R13 е маркираният диаметър за гумата от производителя. Допустимият товарен индекс е 82 (до 475 кг). Разглежданите от вас гуми имат скоростен индекс T (до 190 км/ч.). Сцеплението на мокро за гумата е със стойност B. D е отбелязаната маркировка свързана с разход на гориво. Този моделe с добри показатели за шум при шофиране нивото на шум е 70 dB. Магазин ProGumi можем да извършим доставка в рамките на 2 дни.
Характеристики
Сегмент Премиум
Производител GOODYEAR
Модел VECTOR 4SEASONS GEN-2
Сезон всесезонни гуми
Ширина 175
Височина 70
Диаметър R13
Товарен индекс 82 (до 475 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво D
Шум 70 dB
Ниво на шум B
Индекси TL, M+S, 3PMSF
Тежест 6.47
Доставка 2 дни
евро етикет
D
B
2
70

Какво означават символите

Икономия на гориво *. Икономия в потреблението на гориво

Много изследвания показват, че гумите оказват влияние приблизително 18-20 процента от консумацията на гориво за вашето превозно средство. Изборът на гуми с добра категория за разход на гориво ще ви позволи по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2.

За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Екологичното (енергийно ефективно) каране ще намали със сигурност разхода на гориво. Ниското налягане на гумите увеличават доста съпротивлението при въртене и това се отразява много на сцеплението при мокра настилка. Теглото на превозното средство и вашият уникален стил на шофиране също оказват сериозно влияние. Икономията в потреблението на гориво се отбелязва в евро етикета със символи от A до G по цветна скала.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между гуми от клас A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според стила на шофиране и други фактори. Сцеплението с влажен асфалт е много важна характеристика с оглед на сигурността и зависи основно от възможността на гумата да спре превозното средство по възможност незабавно върху мокрото пътно платно. Например за превозно средство движещо се с 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е с 18 метра по-кратък от този на комплект гуми от клас F. Това е колосална разлика и може да се окаже от голямо значение при извънредна ситуация.

*. Външен шум влияние

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи част от шума при преминаването на един автомобил. Ако изберете гуми с добра категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате. Шумът от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето клиенти не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е отбелязан на евро етикета. Това маркира гумата по отношение на европейските лимити за ниво на шум.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C В долният край е показа стойност в децибели, която показва произведения при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивата на шума. Например , когато показателят се увеличи с 3 dB това удвоява при силата на шума от гумата.

Вижте също: автогуми цени  всесезонни гуми  зимни гуми цена