ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Goodyear Vector 4Seasons GEN-3 2
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Goodyear VECTOR 4SEASONS GEN-3 225/40R19 93W (TL, XL, FP, MFS, SUV, M+S, 3PMSF) #266469

EAN: 4038526099372
Всесезонни гуми Goodyear VECTOR 4SEASONS GEN-3 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 93W )
Товарен индекс 93 до 650 кг
Скоростен индекс W до 270 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 6-9 дни от Германия Наличност Наличност: 0 бр.
447 . 88 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание GOODYEAR е компанията производител на тази гума. Популярна фирма на пазара. Моделът VECTOR 4SEASONS GEN-3 се предлага от ProGumi.Този модел гуми са отбелязани като всесезонни. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 225. 40 е отбелязаната височина за гумата. R19 е отбелязаният от производителя диаметър за гумата. Разрешеният товарен индекс е 93 (до 650 кг). Разглежданите от вас гуми имат скоростен индекс W (до 270 км/ч.). Отбелязаната стойност сцепление на мокро за модела е C. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е C. Разглежданият от вас моделе сравнително тих нивото на шум е 72 dB. Онлайн магазин ProGumi можем да извършим доставка в рамките на 6-9 дни от Германия. Долната таблица показва още детайли за модела.
Характеристики
Сегмент Премиум
Производител GOODYEAR
Модел VECTOR 4SEASONS GEN-3
Сезон всесезонни гуми
Ширина 225
Височина 40
Диаметър R19
Товарен индекс 93 (до 650 кг)
Скоростен индекс W (до 270 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво C
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Опции С борд, XL-подсилена гума
Индекси TL, XL, FP, MFS, SUV, M+S, 3PMSF
Тежест 10.461
Доставка 6-9 дни от Германия
евро етикет

Евро етикет - символи

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Когато изберете гуми с хубави показатели за разход на гориво ще имате стабилни икономии в разходите при дългосрочна употреба. Изследванията показват, че на гумите се дължи до 16 процента от разхода на гориво при вашия автомобил.

За оптимално потребление на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Ниското налягане при гумите увеличават сериозно съпротивлението при въртене и това се отразява на сцеплението при мокра настилка. Теглото на вашия автомобил и вашият уникален стил на шофиране също оказват голямо влияние. Енергийно ефективното (екологично) шофиране ще намали със сигурност потреблението на гориво.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата между стойностите A и G означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег. Икономията на гориво се оценява от A до G по цветна скала.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между от клас A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според стила на шофиране и други фактори. Сцеплението с влажен асфалт е много важно от гледна точка на сигурността и зависи от възможността на гумата да спре превозното средство колкото се може по-бързо върху влажното пътно платно. За автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е приблизително с 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е колосална разлика и не рядко се оказва от огромно значение при извънредни ситуации.

*. Външен шум влияние

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като повечето хора не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е отбелязан на евро етикета. Това категоризира гумите по отношение на европейските лимити за шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на един автомобил. Ако изберете гуми с по-добра шумова категория намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. Генерираният шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава отражение върху нивото на шум. Например увеличение само с 3 dB това удвоява силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме също: всесезонни гуми  нови гуми за мотори  205 5516  195 65 r15