ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
GOODYEAR Vector 4Seasons G3 SUV 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми GOODYEAR Vector 4Seasons G3 SUV 235/55R18 104V (TL, XL, SUV) #145394

Всесезонни гуми GOODYEAR Vector 4Seasons G3 SUV - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 104V )
Товарен индекс 104 до 900 кг
Скоростен индекс V до 240 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност *Наличност: 0 бр.
313 . 00 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание GOODYEAR е фирмата произвела тази гума. Модел VECTOR 4SEASONS G3 SUV можете да поръчате от онлайн магазин за гуми ProGumi на супер цена. Обозначението Сезон на гумите е отбелязано от производителя като всесезонни. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 235. 55 е маркираната височина за гумата. R18 е отбелязаният от производителя диаметър за гумата. 104 (до 900 кг) е допустимият товарен индекс. Скоростният индекс за този модел гуми е V (до 240 км/ч.). Сцеплението на мокро за гумата е със стойност B. C е маркировката за разход на гориво. Разглежданите от вас гуми са сравнително тихи , като нивото на шум е 72 dB. Магазин ProGumi можем да извършим доставка в рамките на 2 дни.
Характеристики
Производител GOODYEAR
Модел VECTOR 4SEASONS G3 SUV
Сезон всесезонни гуми
Ширина 235
Височина 55
Диаметър R18
Товарен индекс 104 (до 900 кг)
Скоростен индекс V (до 240 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво C
Шум 72 dB
Опции XL-подсилена гума
Индекси TL, XL, SUV
Тежест 11.20
Доставка 2 дни
видео клип
евро етикет
C
B
72

Евро етикет - символи

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Редица научните изследвания показват, че гумите оказват влияние приблизително 17 процента от разхода на гориво при вашето превозно средство. Ако управлявате кола разполагаща с висок клас гуми ще имате по-икономични стойности на потребление на гориво.

За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките. Ниското налягане на гумите покачва доста съпротивлението при въртене на колелата и се отразява много на сцеплението на мокра настилка. Теглото на вашия автомобил и вашият уникален стил на каране също могат да окажат значително влияние. Енергийно ефективното (екологично) шофиране намалява консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Разликата в графиката между стойностите A и G може да означава намаление на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 километра пробег.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Икономията в консумацията на гориво е отбелязана в евро еиката със символи от A до G по цветна скала.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между гуми класовете A и G може да бъде до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според стила на шофиране от водача. Сцеплението с мокра пътна настилка е изключително важно от гледна точка на безопасността и зависи от възможността на гумата да спре автомобила бързо върху мокрия асфалт. При кола движеща се с приблизително 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е приблизително с 18 метра по-малък от този на комплект гуми от клас F. Това е огромна разлика и може да се окаже от голямо значение в извънредни ситуации.

*. Влияние на външен шум

Външен шум Външния шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е маркиран. Той маркира гумите по отношение на европейските стандарти за ниво на шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на даден автомобил. Ако изберете гуми с по-добра шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Гумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава голямо отражение върху нивото на шум. Например при увеличение с около 3 dB това ще удвои силата на шума от гумата.

Популярно в сайта: летни гуми цени  зимни гуми  автомобилни гуми  нови гуми за мотори