ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
GOODYEAR Vector 4Seasons G3 175 65 14 86 H 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Goodyear VECTOR 4SEASONS G3 245/50R19 105W (TL, XL, FR, FP, M+S, 3PMSF) #274508

EAN: 4038526055910
Всесезонни гуми Goodyear VECTOR 4SEASONS G3 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 105W )
Товарен индекс 105 до 925 кг
Скоростен индекс W до 270 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2-4 дни Наличност **Наличност: 0 бр.
438 . 96 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание GOODYEAR е компанията производител на разглежданата от вас гума. Наложена марка на пазара. Модел VECTOR 4SEASONS G3 можете да поръчате от онлайн магазин за гуми ProGumi. Обозначението Сезон на гумите е от вид: всесезонни. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 245. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 50. R19 е отбелязаният диаметър за гумата. 105 (до 925 кг) е максимално допустимият товарен индекс. Тези гуми имат скоростен индекс W (до 270 км/ч.). Отбелязаната стойност сцепление на мокро за модела е B. Относно разхода на гориво - производителят е отбелязал стойност B. Разглежданата от вас гума е сравнително тиха отбелязаното ниво на шум е 72 dB. Ние от ProGumi можем да извършим доставка за 2-4 дни.
Характеристики
Сегмент Премиум
Производител GOODYEAR
Модел VECTOR 4SEASONS G3
Сезон всесезонни гуми
Ширина 245
Височина 50
Диаметър R19
Товарен индекс 105 (до 925 кг)
Скоростен индекс W (до 270 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво B
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Опции С борд, XL-подсилена гума
Индекси TL, XL, FR, FP, M+S, 3PMSF
Тежест 11.13
Доставка 2-4 дни
видео клип
евро етикет
B
B
2
72

Евро етикет - маркировка

Икономия на гориво *. Икономия в консумацията на гориво

Според редица изследвания - на гумите се дължи приблизително 16% от разхода на гориво при вашия автомобил. Ако управлявате кола разполагаща с висок клас гуми със сигурност имате по-икономични параметри на потребление на гориво.

Енергийно ефективното (екологично) шофиране може значително да намали консумацията на гориво - съответно и разходите Ви. Теглото на автомобила и вашият уникален стил на каране също оказват значително влияние. Ниското налягане на гумите увеличават съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението при мокър път. За максимална икономия на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Икономията в потреблението на гориво се оценява от A до G в цветна скала.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата между категория A и G означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 километра.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на превозното средство с влажната пътна настилка е изключително важно за всеки шофьор от гледна точка на сигурността и зависи основно от способността на гумата да спре превозното средство бързо върху мокро пътно платно. Разликата при спирането на автомобил между класовете A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според условията на шофиране. За автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-къс от този на автомобил с гуми клас F. Това е значителна разлика и често се оказва от огромно значение при извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум влияние

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирайки гуми с по-добра шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате. Шумът от гумата се измерва в децибели. Тъй като много клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е отбелязан на евро етикета. Той маркира гумите по отношение на европейските стандарти за ниво на шум.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C Генерираният шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава отражение върху нивата на шума. Например увеличение с около 3 dB това ще удвои силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме Ви също: нови гуми за мотори  нови летни гуми  всесезонни гуми  гуми онлайн  автогуми цена 

Този сайт използва бисквитки