ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
GOODYEAR Vector 4Seasons G3 175 65 14 86 H 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Goodyear VECTOR 4SEASONS G3 235/45R17 97Y #274432

EAN: 4038526025647
гуми Goodyear VECTOR 4SEASONS G3 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2-4 дни Наличност **Наличност: 4 бр.+
266 . 17 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителят на този модел гуми е GOODYEAR. Моделът VECTOR 4SEASONS G3 може да закупите от онлайн магазина ProGumi.Гумите са маркирани от производителя като всесезонни. Маркираната ширина за модела е 235. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 45. Маркираният диаметър за гумата от производителя е R17. Максимално допустимият товарен индекс е 97 (до 730 кг). Скоростният индекс за модела Y (до 300 км/ч.). Това е сред най-добрите за този клас гуми. Гумата има сцепление на мокро B. Маркираната стойност на гумата свързана с разход на гориво е C. 71 dB e шума при шофиране, като това е доста добър показател. Магазин ProGumi предлагаме модел с доставка за 2-4 дни. В долната таблица можете да разгледате детайлите.
Характеристики
Доставка 2-4 дни
видео клип
евро етикет

Легенда на символите в евро етикетите

Икономия на гориво *. Разход на гориво

Когато имате гуми за вашата кола с добра категотия за разход на гориво ще имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво и по-малко емисии на CO2. Изследванията показват, че гумите оказват влияние до 15-20% от разхода на гориво при вашето превозно средство.

Теглото на автомобила и вашият уникален стил на шофиране също оказват голямо влияние. Енергийно ефективното (екологично) каране ще намали разхода на гориво. Ниското налягане на гумите увеличават съпротивлението при въртене и това се отразява много на сцеплението при мокра настилка. За оптимална икономия на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията. Икономията в потреблението на гориво е отбелязана от A до G по цветна схема.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата между категория A и G може да означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на автомобила с мокра пътна настилка е много важно с оглед на сигурността и зависи най-вече от способността на гумата да спре колата по възможност незабавно върху влажния асфалт. Разликата в спирачния път между клас A и G може да бъде да достига до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при индивидуалния стил на шофиране и други фактори. При кола движеща се с приблизително 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е приблизително с 18 метра по-малък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е значителна разлика и може да се окаже от огромно значение в извънредна ситуация.

*. Външен шум

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че доста хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е отбелязан на евро етикета. Това категоризира гумата по отношение на европейските лимити за шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Ако изберете гуми с по-висока категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Шумът в децибели, които се създава при въртене на гумата, е отбелязан в долната част на етикета. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава отражение върху нивата на шума. Например , когато показателят се увеличи само с 3 dB това ще удвои силата на шума от гумата.

Препоръчваме Ви също: нови гуми за мотори  нови гуми  205 5516  автогуми 

Този сайт използва бисквитки