ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
GOODYEAR Vector 4Seasons G2 155 65 14 75 T 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Goodyear VECTOR 4SEASONS G2 185/65R15 88V (M+S, 3PMSF) #274426

EAN: 5452000583871
Всесезонни гуми Goodyear VECTOR 4SEASONS G2 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 88V )
Товарен индекс 88 до 560 кг
Скоростен индекс V до 240 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2-4 дни Наличност **Наличност: 0 бр.
180 . 25 lv.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание GOODYEAR е производителят на тази гума. Моделът VECTOR 4SEASONS G2 може да закупите от онлайн магазина ProGumi. Обозначението Сезон на гумите е от вид: всесезонни. Маркираната ширина на гумата за модела е 185. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 65. R15 е маркираният диаметър за гумата от производителя. Товарен индекс - 88 (до 560 кг). Разглежданите от вас гуми имат скоростен индекс V (до 240 км/ч.). Сцеплението на мокро за модела е B. Маркировката за разхода на гориво е C. Тази гума е сравнително тиха отбелязаното ниво на шум е 69 dB. Магазин ProGumi предлагаме модел с доставка в рамките на 2-4 дни. В таблицата с характеристики за модела можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Сегмент Премиум
Производител GOODYEAR
Модел VECTOR 4SEASONS G2
Сезон всесезонни гуми
Ширина 185
Височина 65
Диаметър R15
Товарен индекс 88 (до 560 кг)
Скоростен индекс V (до 240 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво C
Шум 69 dB
Ниво на шум B
Индекси M+S, 3PMSF
Тежест 7.686
Доставка 2-4 дни
евро етикет

Легенда на символите в евро етикетите

Икономия на гориво *. Разход на гориво

Когато закупите гуми с висока категотия за разход на гориво ще имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво. Гумите оказват около 15-20 процента от разхода на гориво при вашето превозно средство.

За минимална консумация на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията. Обърнете внимание, че гуми с ниско налягане увеличават съпротивлението при въртене и това се отразява на сцеплението при мокра настилка. Теглото на автомобила и вашият собствен стил на шофиране също оказват голямо влияние. Енергийно ефективното шофиране намалява разхода на гориво. Икономията на гориво се маркира от A до G в цветна схема.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата между стойностите A и G означава редуциране на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 километра.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава според условията на шофиране. Сцеплението с мокра пътна настилка е много важна характеристика от гледна точка на безопасността и зависи основно от възможността на гумата да спре превозното средство възможно най-бързо върху влажното пътно платно. За лек автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е с около 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е огромна разлика и често се оказва от голямо значение при извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирането на гуми с по-висока категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате. Шумът от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста клиенти не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е показан. Той маркира гумите по отношение на европейските лимити за шум.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Генерираният шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивата на шума. Например , когато показателят се увеличи само с 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на външния шум от гумата.

Популярно в магазина: автогуми цена  205 5516  гуми  зимни гуми цена